19.1 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.13°C
27 septembrie 2023

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, din arest la spital

- Advertisement -spot_img

61360778Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reținut, marți de DNA, pentru trafic de influență. Din arest, Mircea Cosma, a ajuns la Spitalul de Urgență Ploiești. Președintele CJ Prahova are problem cardiace.

Mircea Cosma a fost reținut pentru trafic de influență, urmând ca miercuri să fie dus în fața instanței supreme cu propunerea de arestare preventive. În același dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru trafic de influență și penumele fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, fiind acuzat că ar fi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanții unor firme cărora le erau supraevaluate contractele cu CJ.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privindu-l pe de Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi”, susţin procurorii DNA.

În acelaşi dosar a fost reţinut, tot marţi, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice. Şi el va fi prezentat miercuri judecătorilor instanţei supreme, cu propunerea arestare.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.