-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.63°C
08 februarie 2023

Primarul Bacăului, trimis în judecată de DNA

- Advertisement -spot_img

stravarache primar bacauPrimarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu repartizarea unei locuințe.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată un fost şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari – Gheorghe Muntianu şi un fost director executiv al Direcţiei patrimoniu din cadrul Primăriei Bacău, în prezent şef serviciu la Serviciul Patrimoniu – Gavril Pircu.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Muntianu și-a repartizat ilegal o locuință de serviciu, în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local, cu ajutorul edilului Romeo Stravarache.

”La data de 13 iunie 2008, a întocmit şi semnat documentul prin care şi-a repartizat (Muntianu – n.r.), în vederea închirierii, un apartament compus din 2 camere situat în Bacău, locuinţă din fondul locativ de stat. Aceasta, în condiţiile în care, Comisia socială nu întocmise ordinea de prioritate a solicitanţilor de locuinţe şi în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Bacău prin care să-i fie repartizată o locuinţă socială sau din fondul locativ de stat”, arată procurorii în rechizitoriu.

La aceeași dată, Muntianu și-a verificat propria cerere prin care solicita repartizarea, unei locuinţe, confirmând că îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi aprobată, în împrejurările în care, la cerere, nu erau ataşate documente care să ateste venitul obţinut.

Cererea a fost aprobată de primarul Romeo Stavarache şi de Pircu Gavril, la vremea respectivă director executiv al Direcţiei patrimoniu.

Ulterior, primarul a aprobat şi contractul de vânzare – cumpărare a locuinţei respective, deşi cererea acestuia nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei. Formalităţile de vânzare-cumpărare au fost însă oprite ca urmare a demarării cercetărilor în cauză.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.