26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 28.68°C
22 septembrie 2023

Primarul din Râmnicu Vâlcea, condamnat definitiv la 4 ani cu executare

- Advertisement -spot_img

emilian fraancuPrimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost condamnat definitiv, miercuri, la patru ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel București a admis apelurile declarate de DNA și inculpatul Emilian Frâncu împotriva sentinței din 17 septembrie 2013 de Tribunalul București.

Inițial, Emilian Frâncu a fost condamnat de Tribunalul București în 17 septembrie 2013 la 4 ani cu suspendare cu un termen de încercare de șapte ani.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe 20 mai 2013, în stare de arest preventiv, pe primarul suspendat al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriu, procurorii au reținut că la începutul anului Primăria Râmnicu Vâlcea a încredințat unei firme de arhitectură un proiect cu denumirea ‘Reorganizarea și amenajarea spațiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea’, având ca obiect amenajarea unei piețe publice, a unei parcări subterane și a unui pasaj pietonal în această localitate. Costul serviciilor de proiectare a fost fixat la suma de aproximativ 200.000 euro.

În ianuarie 2013, inculpatul Frâncu i-a pretins administratorului firmei de arhitectură, denunțător în cauză, societate căreia îi fusese încredințat contractul de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro, un procentaj de 10% din această sumă, în schimbul semnării tuturor actelor ce intrau în atribuțiile sale de serviciu în legătură cu încheierea, derularea și executarea contractului de prestări servicii.

„După finalizarea lucrărilor menționate în contractul de prestări de servicii și după plata unei prime tranșe din banii datorați de primărie, la data de 22 aprilie 2013, inculpatul Frâncu i-a pretins aceluiași denunțător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca în schimb să semneze documentele care condiționau efectuarea plății celei de-a doua tranșe către firma denunțătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era Primăria Râmnicu Vâlcea. De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluiași denunțător să mai achite și suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranșe pentru prestarea serviciilor de către firma denunțătorului”, susțin procurorii.

În 25 aprilie 2013, conform înțelegerii anterioare, denunțătorul i-a remis lui Emilian Frâncu, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

O zi mai târziu, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Emilian Frâncu.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.