-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Profesorii vor protesta marți, în Capitală

- Advertisement -spot_img

Membrii Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret” vor picheta, marți, între orele 11.00 – 12.30, sediul Ministerului Finanțelor Publice din Piața Constituției, a anunțat președintele Federației, Marius Ovidiu Nistor.

Peste 100 de membrii ai FSE ”Spiru Haret” vor protesta față de schimbările aduse de Ordinul 2006/2013 privind modul de salarizare al cadrelor didactice.

Potrivit președintelui Federației, din cauza noului ordin contabilii unităților de învățământ trebuie să întocmească aproximativ 100 de ordie de plată pentru a asigura salarizarea cadrelor didactice, în loc de patru sau cinci, cât se completau până acum.

„Pe lângă volumul foarte mare de muncă cu care se confruntă contabilii din școli și licee, cadrele didactice ajung să și piardă din banii cuveniți, deoarece retribuțiile cuvenite pentru orele prestate la fiecare nivel de învățământ trebuie evidențiate separat, ceea ce determină comisioane bancare percepute pentru fiecare din aceste segmente de plată care compun salariul final’, au precizat cei din conducerea federației.

La protestul de marți vor participa profesori din București și din județele Buzău, Teleorman și Brăila.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img