-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Programul politic asumat de Guvern, aproape integral cu cel al USL

- Advertisement -spot_img

ponta5545455_63884600ponta-usd_59987

Programul politic pe care Guvernul îl va transmite Parlamentului nu reprezintă programul de guvernare USL din 2012, dar este inspirat aproape intergral din acesta.

„Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru un program cuprinzând priorităţile pentru perioada următoare şi noile obiective apărute în ultimele luni, document care nu reprezintă programul de guvernare din decembrie 2012, dar este inspirat aproape integral din acesta”, a declarat premierul Victor Ponta.

Executivul a aprobat, miercuri seară la prima ședință de Guvern după învestirea noilor miniștri, programul politic care actualizează programul de guvernare. Documentul a fost transmis Parlamentului joi dimineaţă.

Prim-ministrul a declarat, în prima şedinţă a noului Cabinet, că pogramul pe care Guvernul îl va transmite Parlamentului este în proporţie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind însă bine să fie actualizat la zi după schimbările de compoziţie politică din Executiv.

El a precizat că este vorba de un program politic şi că procedura va avea loc în baza articolului 114 din Constituţie.

Articolul respectiv prevede că Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.