27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 25.33°C
27 mai 2022

Proprietarul GFR, Gruia Stoica, reţinut de DNA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, a fost reţinut, miercuri seară, de DNA. Omul de afaceri este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Gruia Stoica i-a dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro, pentru a afla de la acesta preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia. Procurorii spun că demersul avea ca scop depunerea de către Grup Feroviar Român a unei oferte cu un preţ cât mai apropiat de cel propus de CFR Marfă.  Omul de afaceri Gruia Stoica va fi prezentat, joi, Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. La audieri a ajuns şi avocatul Doru Boştină, care a primit interdicţie de a părăsi ţara.  Acesta este cercetat penal pentru trafic de influenţă.

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost adus, miercuri seară, la audieri încătuşat şi escortat de poliţişti, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

Anul trecut, în luna iunie, grupul controlat de Gruia Stoica a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane de euro pentru 51% din acţiuni. Tranzacţia nu a fost, însă, finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului.

GFR a depus o garanţie de 10 milioane de euro şi un avans de 20 milioane de euro într-un cont escrow, reprezentând 10% din valoarea acţiunilor CFR Marfă pe care urma să le preia. Dacă privatizarea ar fi avut succes, grupul controlat de Gruia Stoica trebuia să achite încă 172 milioane de euro.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.