-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Radu Zamfir: Îi datorăm viața pilotului Adrian Iovan

- Advertisement -spot_img

Medicul Radu Zamfir,unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic, a relatat cum s-a petrecut tragedia.

”La început totul a fost bine, dar odată cu trecerea munților am fost întâmpinați de un val de ceață, avionul a givrat, am pierdut un motor și apoi, când am văzut vârful brazilor mi-am dat seama că vor avea un impact cu solul”, a spus medicul.

El nu a putut spune dacă a fost vorba de o aterizare forțată sau de o prăbușire.

Radu Zamfir a fost externat marți de la UPU Cluj pe proprie răspundere. Medicul consideră că a supraviețuit pentru că a purtat un costum de motociclist, cu geacă și cizme de protecție. El a ținut să precizeze că îi datorează viața pilotului Adrian Iovan, care a murit în accident.

„Nu a avut timp să ne zică nimic (n.r. – Adrian Iovan). Adrian Iovan m-a rugat să-l scot. Am încercat să o fac”, a spus Zamfir.

Medicul a mai precizat că toți cei care se aflau în avion aveau centurile de siguranță puse și fiecare pasager fusese așezat în avion de către pilot, în funcție de ”ghidaj”. Întrebat când a putut să sune la serviciul de urgență 112, dr. Zamfir a spus că îndată ce s-a asigurat că nimeni nu mai are nevoie imediată de el.

În ceea ce privește studenta care a decedat în urma accidentului aviatic, medicul a spus că aceasta mai participase la misiuni de prelevare și că tânăra prezenta semne vitale, dar nu a fost conștientă.

„Până să ajungă echipele am încercat să o resuscitez. Nu părea conștientă (…) Toată lumea și-a dat silința. Un pădurar ne-a găsit și el i-a alertat și pe ceilalți”, a mai spus medicul.

De asemenea, dr. Zmafir a precizat că le-a trimis de pe telefonul mobil coordonatele locului în care se aflau celor care i-au solicitat acest lucru din echipa de salvare.

„Cred că toți am avut câte un moment de absență după impact. Am folosit tot ce aveam, pături, să-i acoperim. (…) Dumneavoastră ați spus că au trecut șase ore, mie mi s-a părut că a trecut jumătate de oră. Am văzut copacii de aproape. După prăbușire am văzut că țâșnește combustibilul din aripă. De foarte multe ori am făcut asemenea misiuni. M-am gândit că se putea sfârși totul. Mi-a fost teamă”, a mai declarat dr. Radu Zamfir.

Medicul va mai rămâne internat la Spitalul Fundeni.

 

 

Sursă foto: Agerpres

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.