19.3 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.71°C
27 septembrie 2023

Raed Arafat pleacă din Ministerul Sănătății

- Advertisement -spot_img

Raed Arafat va pleca din Ministerul Sănătății (MS). Medicul va prelua aceeași funcție, de secretar de stat, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a putea conduce Departamentul de intervenții în situații de urgență, care va funcționa în MAI, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea.

Victor Ponta a anunțat anterior că Departamentul de intervenții în situații de urgență, care va funcționa în cadrul Ministerului de Interne, va fi condus de către secretarul de stat în MS, dr. Raed Arafat.

„Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, ar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie”, a declarat premierul.

De asemenea, Raed Arafat va fi vicepreședintele comitetului pentru situații de urgență prezidat de vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională. Decizia a fost luată după ce intervenția în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni, în urma căruia doua persoane au decedat și alte cinci au fost rănite, a fost un eșec.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.