16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 17.40°C
21 martie 2023

Răpirea cu Ambulanța

- Advertisement -spot_img

Când ești direct implicat într-o poveste ca asta nu ai cum să taci, să nu vorbești oamenilor despre o întâmplare atât de neașteptată. De nefirească, de caraghioasă și foarte deranjantă în același timp. Stânjenitoare de-a dreptul, cu totul.

Când un apropiat de-al tău, foarte grav bolnav și nedeplasabil se externează azi iar tu, medicul lui curant faci cerere pentru Salvare tot azi, ca el să ajungă unde trebuie, e de înțeles ca tot azi urmează să pleci de la Spital cu Ambulanța. Ei, așa credeam și eu, doar că, surprize, surprize. Distinsul medic curant a făcut solicitarea către colegi, dar colegii săi nu s-au apropiat de salonul apropiatului meu lăsându-l să aștepte ca prostul în salon alte 24 de h.

Fără rație de mâncare – nu știu cui i s-a făcut milă de i-a pus ceva de mâncare în farfurie, fără cele necesare schimbării și întreținerii zilnice, fără prea multe vociferări la adresa spitalului sau altora responsabili de acolo ci numai cu conștiința încărcată că ceva e putred în Danemarca.

La fel și la Spitalul Militar Central, acolo unde s-a întâmplat această extraordinară poveste. Care nu-i deloc singulară. Purtătorul de cuvânt al ministerului o știe cu subiect și predicat.

S-au aruncat în lupta cu pandemia, creează aplicații high-tech pentru depistarea COVID însă un lucru atât de elementar precum luarea unui pacient la timp din Spital și transbordarea lui acasă, cu Ambulanța Spitalului, nu este posibilă. În București, o tură care dura cel mult jumătate de oră. Dacă ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, șeful Direcției Medicale din MAPN, generalul Dragoș Petrescu nu se implicau, cerându-i șefului Ambulanței de la Spitalul Militar Central să externeze pacientul cu totul, acesta stătea în continuare în salon până cineva și-ar fi dat seama, dacă și-ar fi dat seama, că puteau face o solicitare de Ambulanță la șefa SABIF, Dr. Alis Grasu. De la bun început. Și toată lumea era happy. Căci așa se întâmplă când cineva muncește și altcineva palavragește, cum ne-a zis-o Dr. Florin Costea, șeful Ambulanței de la Spitalul Militar Central.

Dr. Grasu când a auzit că nimeni de la ei nu a făcut nicio solicitare de Ambulanță și pacienta aștepta de jumătate de zi să plece acasă, cu foile de externare și rețeta în mână, s-a cutremurat zicând: ”Cum să ne ducem acolo fără solicitare, ne vor spune că vrem s-o răpim!”.

Și Dr. Raed Arafat a avut o reacție similară când a auzit, spunându-ne că e ”ceva complicat” la Spitalul la care facem noi referire.

RD

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.