-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -1.32°C
08 februarie 2023

Raportul MCV, mai bun decât cel din 2013

- Advertisement -spot_img

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că raportul de evaluare a progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut.

Robert Cazanciuc a precizat că în acest an au fost făcute 18 recomandări, dintre care șase pentru Ministerul Justiției, privind, printre altele, desființarea instanțelor și parchetelor mici și dezvoltarea Strategiei Naționale Anticorupție.

”Este remarcat, de asemenea pozitiv, spiritul de cooperare dintre Ministerul Justiției și restul instituțiilor din sistemul judiciar. Raportul subliniază, de asemenea, susținerea Executivului pentru instituțiile cu competențe în prevenirea și combaterea conflictelor de interese și al corupției — și e vorba de ANI, ÎCCJ, DNA, — prin alocarea de resursele de care aveau nevoie”, a declarat Cazanciuc.

Demnitarul a precizat că documentul marchează pregătirile constante pentru intrarea în vigoare a noilor coduri judiciare, fiind remarcat efortul Guvernului de a pune la dispoziția sistemului judiciar resursele de care are nevoie, fie că e vorba de cele umane, materiale sau de natură normativă.

Totodată, Cazanciuc a menționat că Strategia Națională Anticorupție reprezintă o inițiativă importantă care a reușit aplicarea unui cadru normativ comun pentru peste 2.000 de instituții implicate în acest proces.

”Toate aceste progrese reprezintă elemente ce confirmă caracterul sustenabil al reformei sistemului judiciar ce au condus și la o creștere a încrederii opiniei publice în sistemul judiciar, în jurul unui procent de 44%, față de 53% media europeană. (…)  Chiar dacă Raportul consemnează lucruri care mai sunt de făcut, este important ca acesta să nu afecteze percepția asupra rezultatelor pozitive pe care societatea românească, în ansamblu, le-a obținut”, a mai spus ministrul Justiției.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.