25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 24.82°C
22 septembrie 2023

Rate la jumătate pentru românii cu credite la bănci

- Advertisement -spot_img

Românii care au credite la bănci și un salariu mediu net mai mic sau egal cu 1.610 lei vor putea să obțină o reducere la jumătate a ratei bancare, dar nu mai mult de 500 de lei pe lună. Cei care doresc, vor avea această facilitate timp de doi ani, după care vor putea beneficia de un credit fiscal de la stat, tot pe o perioadă de doi ani, în valoare de 200 de lei pe lună.

Potrivit premierului Victor Ponta, această facilitate este opțională și se poate acorda tuturor persoanelor fizice, salariaţi sau pensionari, cu condiţia de a avea un venit lunar mai mic sau egal cu salariul mediu net, de 1.610 lei, şi să nu aibă restanţe la plata ratelor mai vechi de 90 de zile. Restructurarea poate fi acordată o singură dată unei persoane fizice, la unul sau mai multe credite, cu condiţia ca suma totală amânată la plată să se încadreze în limita valorică determinată anterior.

Această măsura ar putea viza peste 900.000 de români care după această perioadă de doi ani, în care un debitor poate beneficia de reducerea la jumătate a ratei, vor putea beneficia de un credit fiscal de la stat „pentru a acoperi creşterea dobânzii pentru cei doi ani de scădere a ratei”, a afirmat Ponta. Totodată, banca trebuie să asigure prelungirea duratei iniţiale a creditului cu perioada pentru care se diminuează obligaţiile de plată, adică cel mult doi ani.

Efortul financiar al statului va fi, doar în 2014, de 4 miliarde de lei, dacă toate persoanele fizice aplică pentru această facilitate.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.