-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -2.07°C
08 februarie 2023

Răzvan Alexe, cercetat în dosarul de corupție al familiei Cosma, rămâne după gratii

- Advertisement -spot_img

61360778Răzvan Alexe, arestat preventiv în dosarul  evaziunii fiscal de 35 de milioane de euro în care este urmărit penal și președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, rămâne în arest, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, luni, cererea de arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv în decembrie 2013, fiind inculpat de DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce un om de afaceri a cărui firmă are contracte cu Consiliului Judeţean Prahova a reclamat că i-a dat lui Alexe peste cinci milioane de lei pentru a obţine contracte.

În acelaşi dosar sunt puşi sub urmărire penală preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă şi directorul de achiziţii din Consiliul Judeţean Prahova Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Preşedintele CJ Prahova este cercetat în libertate, sub control judiciar. În perioada în care se va afla sub control judiciar, Mircea Cosma trebuie să se prezinte la sediul DNA sau la organul desemnat cu supravegherea sa ori de câte ori este chemat. De asemenea, trebuie să informeze dacă își schimbă locuința, nu are voie să părăsească țara și are interdicție de a deține sau folosi arme.

De asemenea, directorul executiv al Direcției Patrimoniului din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice este urmărit penal în același dosar. În cazul lui judecătorii ICCJ au stabilit ca măsură preventive arestul la domiciliu, până pe 13 martie.

Potrivit noului Cod de procedură penală, măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.

Procurorii DNA susţin că Mircea Cosma şi Alixandrescu au primit peste un milion de euro mită de la trei oameni de afaceri, denunţători în cauză, în schimbul banilor firmele celor trei câştigând licitaţii trucate şi supraevaluate pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Vlad Cosma este acuzat că a fost intermediarul între tatăl său şi cei trei oameni de afaceri denunţători, el fiind cel care ar fi cerut banii.

Firmele controlate de toţi cei trei denunţători, care au avut şi în sezonul trecut şi au şi în această iarnă contracte cu CJ Prahova pentru deszăpezirea drumurilor judeţene sunt urmărite penal în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, iar Răzvan Alexe este inculpat, în acel dosar magistraţii respingând propunerea procurorilor de la Curtea de Apel Ploieşti de arestare a lui Alexe pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

De altfel, unul dintre cei trei denunţători din dosarul de la DNA este arestat preventiv în dosarul evaziunii fiscale, instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Alexe este cunoscut în judeţul Prahova drept un apropiat al familiei Cosma, fotografii cu el şi cu Păvăleanu făcute la nunta fiicei lui Mircea Cosma, în Beirut, fiind publice pe internet.

Săptămâna trecută, când a fost dus la ICCJ pentru judecarea propunerii de arestare în cerea ce-l priveşte, şeful CJ Prahova a declarat că îi cunoaşte pe Cosma şi pe Păvăleanu, dar că nu i-ar putea caracteriza, întrucât cei doi fac parte din altă generaţie.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.