-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

“România are numai Dumnezei pe pământ”

- Advertisement -spot_img

Este marţi seara şi începe un nou curs. Modulul I din cursul de astrologie predat de Valeriu.

Un beţişor parfumat arde solitar, pe o masă de furnir poziţionată în centru, răspândind în încăpere un parfum ameţitor. Gazda noastră, foarte amabilă din fire, deschide imediat fereastra pentru a lăsa loc rece aerului de afară să pătrundă înăuntru. Suntem invitaţi să traversăm împreună strada pentru a-şi cumpăra ceva de la librăria de peste drum.

Vărsătorul cu stelele-n mână, Valeriu Mihai Pănoiu, o adevărată călăuză în ştiinţa astrelor, vrea să facă cadou de bun venit participanţilor la curs câteva mape şi pixuri colorate, în nuanţe de lemn, culoari predominante în acest an de răscruce. Vânzătoarea, cu mult peste aerul unei femei din această categorie, găseşte la raft exact 11 mape. Fix 11. Parcă ştia de dinainte de căte va avea nevoie cel care-i mai vizitase magazinul. Îl ştie de undeva, dar nu are idee de unde. Află imediat că-i astrolog şi-i cere pe loc un sfat în cel priveşte pe al doilea său copil, pe care-l va naşte în foarte scurt timp. Pruncul va purta numele Adam, stabilesc cei doi pe cînd Valeriu dă să iasă afară.

Ne întoarcem în locaţie. Cifra 13 rezonează în fel şi chip cu cei 11 înscrişi pe listele tânărului astrolog. Apar cursanţii. În sala de curs, după sosirea a zece doamne, care mai de care mai interesată de propriul mister, apare şi un bărbat. Unul singur. Afacerist. Şi el e în căutarea unor răspunsuri pe care încă nu le-a găsit. Astrologul şi numerologul Mihai Valeriu Pănoiu nu şi-a imaginat niciodată că va îmbraţisa această meserie. Îi lasă pe fiecare în parte să îşi facă simţită prezenţa după care se descoase singur în faţa tuturor. Cu calm şi într-o respiraţie bine calculată. Are şi motive s-o facă fiindcă nimic nu este întâmplător.

O discuţie despre astrologie şi rolul ei în viaţa nostră în interviul de mai jos cu astrologul si numerologul Valeriu Mihai Pănoiu.

Care a fost primul semn care te-a ghidat către acest drum?

Este o urmare a ceea ce am construit lăsându-mă luat de val, adică de ceea ce a venit spre mine. Prin liceu, pe la vârsta de 14, 15 ani, mă căutam pe mine, căutam să înţeleg care este rostul vieţii şi care este rolul oamenilor şi ce căutau ei în viaţa mea şi aşa am ajuns chiar la mine. Mi-am dat seama că, de fapt, tot ce este în afară este tot ce este înăuntrul nostru. Ulterior, astrologia a avut o apariţie sporadică în viaţa mea până când, în 2007, în urma unor alte căutări de răspunsuri m-am întors la astrologie şi de atunci nu am mai plecat de pe acest drum. A fost momentul când a trebuit să localizez în timp un eveniment important din viaţa mea. Am urmat cursurile unei şcoli de formare, după care am avut o colaborare cu aceeaşi şcoală iar lucrurile au curs firesc fără să le provoc. Am avut un job full-time într-o companie multinaţională, iar când s-a închis firma respectivă am rămas cu astrologia. Nu a trebuit decât să mă conformez, fiindcă aveam deja deschis cabinetul. Au urmat colaborări la diverse site-uri, invitaţii la emisiuni de televiziune s.a.m.d.

Poate fi privită ca o meserie astrologia?

Din moment ce este o sursă de venit este obligatoriu o meserie. În 2010 când mi-am înfiinţat PFA-ul exista un cod al ocupaţiilor din România care se numea “alte tipuri de servicii neclasificate altfel”. Între timp, astrologia este din ce în ce mai căutată şi apreciată. Criza financiară a fost un moment foarte propice pentru astrologi fiindcă toată lumea căuta raspunsuri, în special oameni care aveau un anumit statut şi care au pierdut foarte mult, material vorbind. Oamenii au început să se revolte după care se întrebau “De ce mi se întâmplă tocmai mie?”. Ce trebuie să înţeleagă ei este că degeaba vizualizează evenimentele din viitor dacă nu se schimbă ei înşişi. Blocajele sunt nişte puncte de trezire spirituală, nişte palme pe care ţi le dă Dumnezeu pentru a-ţi da seama că viaţa ta nu este făcută doar din ceea ce aveai la un moment dat. Majoritatea oamenilor se victimizeză, însă pe de altă parte fiecare caută răspunsuri şi încearcă să înţeleagă. Să înţelegi ce schimbări ai de făcut în tine astfel încăt mediul înconjurător să se schimbe de la sine. Adică a mişca punctul de echilibru în interiorul fiecărui om, unde este sufletul. Dacă vrem să deplasăm ceva în viaţa unui om trebuie să deplasăm punctul din interior, şi anume sufletul. El îşi cere nişte experienţe atunci când nu îl ascultăm şi ne opunem dorinţelor lui. Sufletul este un fel de respiraţie cosmică, este interfaţa dintre planul terestru şi spiritul nostru.

Astrologii sunt capabili să îşi dea singuri răspunsuri la problemele vieţii?

Da, dar nu poate să împiedice lecţiile care li se dau şi le sunt absolut necesare. Fiecare are câte o lecţie de învăţat. Dacă afirmi că ai o relaţie foarte bună cu Dzeu ţi se va da o lecţie pe această temă, care scoate la lumină dacă ai sau nu credinţă în Dzeu. Dacă despre bani spui că este energie divină şi Dzeu ţi-i dă tot timpul, trăieşte o perioadă fără bani să vezi dacă mai crezi, adică ţi-e frică sau ai credinţă că Dzeu te ajută oricum. Dacă ai de învăţat iertarea ai de ales: să ierţi sau să nu ierţi. Să nu răspunzi la rău cu rău. Să îl laşi pe Dzeu să judece. De aceea avem numai Dumnezei pe pământ. Nu neapărat pe pământ, dar în România. Asta spune şi harta României care indică o hartă de judecători. Românii au de rezolvat la nivel colectiv această karmă de credinţă.

Ce părere ai despre oamenii cu capacităţi paranormale?

Sunt tot mai mulţi. Ei percep mesajele din lumea de dincolo. Adică poţi să experimentezi darul de a comunica cu cineva la nivel de spirit. Să îi pui întrebări şi el să îţi răspundă. Depinde de gradul de conectare. În funcţie de cât a muncit spiritual fiecare. În ce măsură sunt periculoase pentru ceilalţi astfel de calităţi, asta ţine de nivelul de conştiinţă şi de evoluţie al fiecăruia în parte. Omul poate să aleagă lumina sau întunericul. Dar asta este o alegere individuală.

Ce amprentă energetică lasă numele de botez asupra persoanei?

Orice cuvânt are o anumită frecvenţă. Alegerea numelui nu este deloc întâmplătoare. Cel care alege numele, indiferent că este tata, mama sau naşul este ghidat. Numele ne poziţionează pe fiecare dintre noi pe o anumită direcţie de viaţă. Numele are o anumită vibraţie, care la rândul ei are o anumită semnificaţie.

Există maeştri falşi? Daca da, cum îi recunoşti?

Nu ştiu câţi maeştri avem pe pământ, dar avem ghizi, călăuze. Astrologul este un canal de informaţii. Îţi trebuie o înţelepciune uriaşă ca maestru. Nu ştiu dacă există sau nu maeştri falşi. În general ajungi la un om cu care rezonezi, dar asta nu înseamnă că dacă nu este aşa maestrul este fals. Fiecare ajunge la un ghid de la care are ceva de învăţat. Cunoaşterea este în general în noi.

Suntem nemuritori?

Noi nici nu murim, doar ne transformăm. Sunt unii însă care pleacă din această viaţă fără să experimenteze şi care mor fără să apuce să trăiască.

Care este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla omului?

Ignoranţa. Stagnarea decurge din ignoranţă. Aceasta este lipsa legăturii cu Dumnezeu. Ignorantul nu ştie, dar nici nu ştie că nu ştie, crezînd că ştie. Ignorantul este un arogant, căci de la înălţimea sa se vede un Dumnezeu. Şi se comportă ca un Dumnezeu.

Cum se poate ajuta un suflet de pe lumea cealaltă?

Astrologia este doar o cale, dar toate disciplinele converg fiindcă toate sunt din zona cunoaşterii. Ea face parte din această reţea. Prin ritualuri de lumină, de rugăciune şi de credinţă şi nici nu recomand conectarea cu astrogramele morţilor pentru că spiritul ar putea fi chemat înapoi, mai ales dacă trecerea s-a petrecut. Ei au treabă în alt plan.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.