-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Rudel Obreja, trimis în judecată pentru trafic de influență

- Advertisement -spot_img

rudel_obreja_Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență. Acesta se află în arest la domiciuliu.

Rudel Obreja este urmărit penal pentru trafic de influență, după ce, potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie  2014, ar fi pretins de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro.

“În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influență asupra judecătorilor din completul învestit cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel încât îi va determina să pronunțe o hotărâre favorabilă denunțătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunțător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunțarea hotărârii, iar diferența de 800.000 euro, după obținerea soluției favorabile”, susține DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, Rudel Obreja a susținut că persoanele pe lângă care își exercita influența i-au transmis denunțătorului, prin intermediar, că va obține cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a “noului cod”, cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare noile Coduri penal și de procedură penală.

Recursul a fost soluționat anterior datei de 1 februarie 2014 și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă, mai arată DNA.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanța supremă la doi ani închisoare cu executare, pentru favorizarea lui Nicolae Pop, în 27 ianuarie.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.