-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Ryan Air prostește oamenii și înfometează bebelușii

- Advertisement -spot_img

 

Una dintre cele mai noi companii de tip low-cost intrată pe piața transportului aerian din România, compania irlandeză Ryan Air, le ia hrana de la gură bebelușilor care călătoresc cu avionul. Nu mai departe sunt concurenții Blue Air și Wizz Air. Oficialii companiei cu sediul în Irlanda spun că bebelușii cu vârsta de până la doi ani călătoresc gratuit cu avionul, după care revin și spun, negru pe alb, că bebelușii plătesc 20 de euro pe orice segment și călătoresc în brațele părinților. În plus, dacă dorești să achiziționezi mai mult de un bilet la același preț, softul care stă în spatele platformei ryanair.com nu îți permite. Iar poveștile despre ei continuă în aceeași notă ”elegantă”.  

La Vita e Bella spune italianul, dar povestea despre Ryan Air întrece orice urmă de imaginație. Una bolnavă, desigur. Este luna noiembrie a acestui an și doamna Cornelia Hazna, angajată a băncii BRD, ne aude că vorbim de compania aeriană Ryan Air și de cursele lor ieftine ca braga. ”Haideți să vă povestesc eu una de ți se face părul măciucă când auzi”, ne spune doamna. O ascultăm, evident, cu mare atenție: ”Mătușa mea care trăiește în Italia a cumpărat în luna aprilie a acestui an un bilet de avion către Roma de la compania Ryan Air. Îi murise fratele care se afla în Roma și trebuia să zboare de urgență în Italia. Întâmplător, a ales Ryan Air. Și-a făcut ckeck-in-ul la aeroport, pentru care a plătit suma de 40 de euro fiindcă online nu reușise, s-a îmbarcat în avion iar dintr-o dată a venit un călător care i-a spus că este locul lui, plătit de el. Când a cerut explicații pesonalului de la bordul aeronavei i s-a dat peste nas spunându-i-se că, cu doar câteva secunde mai devreme, acea persoană plătise biletul pe locul respectiv. Nu i-a venit să creadă ochilor dar ce este mai grav este că au dat-o afară din avion. Pur și simplu au dat-o afară din avion. Chiar cu scandal!!!”, ne-a declarat banchera din BRD a cărei mătușă a fost scoasă afară din avion de irlandezii de la Ryan Air, după ce-și achitase biletul și locul în avion pentru a merge la înmormântare.

Angajații Ryan Air, cu capul în nori 

Familia Marian și Emilia Cisnădie, împreună cu bebelușul lor de nici un an se gândesc de ceva vreme să plece la Roma. Au mai multe de făcut și de rezolvat acolo, nu doar de vizitat obiective turistice. Marian găsește o ofertă pentru luna noiembrie la Ryan Air cu circa 20 de euro un zbor dus-întors la București. Vrea să mai adauge imediat un adult în sistemul de booking online al companiei și un copil (Ryan Air face business și operează în România doar prin platforma online www.ryanair.com – n.r.) dar nu reușește. Insistă. Și iar insistă. Și repetă de câteva ori până când, într-un final, renunță. Își încearcă norocul. Se gândește să cumpere biletele pe rând, unul câte unul. Surpriză mare! Al doilea bilet pe care l-a plătit nu a mai putut fi achiziționat la prețul de 20 de euro. A costat aproape dublu ca preț. ”Nici așa nu e atât de rău”, își spune Marian în sinea lui, ”dar oare de ce nu reușesc să-l introduc și pe fiul meu în rezervare? Probabil pentru că e gratis și asta nu contează?!” Se adresează a doua zi oficialilor companiei, la înaintare ieșind Denis Barabas, Sales & Marketing la Ryan Air care vine și cu niște precizări scrise, după ce, telefonic, confirmase că infantul călătorește gratuit: ” În primul rând țin să menționez că v-am furnizat informații eronate (din necunoștință) atunci când v-am comunicat telefonic că pentru infant nu se percepe nicio taxă la momentul rezervarii. În fapt, se percepe o taxă de 20 EUR și la momentul rezervării, după cum se poate consulta în lista de tarife a companiei”. Reprezentanții departamentului de comunicare al Ryaniar talc mâlc. Ciprian Enea, consultant în turism, spune că cei de la Ryanair dau bilete ieftine la pachet cu servicii foarte scumpe, ceea ce poate fi uneori dezavantajos.

Blue Air și Wizz air, toți o apă și-un pământ

În schimb, cei de la companiile Blue Air și Wizzair vorbesc. Daniel Amzar, Account Manager la Free Communication: ”Nu există situații în care infantul să beneficieze de gratuitate”. Raluca Păuna, PR la compania Blue Air ne transmite: ”taxa pentru bebeluș este de 10 euro/ persoană/ segment zbor intern sau 20 euro/ persoană/ segment de zbor extern. Pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani se acceptă gratuit un bagaj de cală de până la 32 kg. În cazul în care pentru infant se aduce un cărucior, alcătuit din una sau mai multe piese,
acesta va fi considerat bagaj de cala. Căruciorul poate fi folosit până la scara avionului, unde se predă pentru transport la cală. La destinație, căruciorul se returnează tot la scara avionului. Infantul călătorește în brațele unuia dintre părinți”. Ce este interesant este că doar unii dintre tour operatorii români oferă, cel puțin aparent, zbor gratuit copiilor de până în doi ani dar numai în condiții unor pachete turistice.

Falsitatea Ryanair sau Ziua donației Ryanair 

Deși le fură laptele de la gură bebelușilor percepându-le taxe de zbor, compania din Irlanda promovează pe propriul website faptul că sunt parteneri redutabili ai SOS Village Children, un ONG care luptă pentru drepturile copiilor din întreaga lume încă de după al Doilea Război Mondial.

Pentru ca tabloul să fie complet în călătoria cu compania Ryanair, familia Cisnădie din București ne-a precizat: ”ca să vedeți până unde poate merge bătaia de joc a celor de la Ryanair cu al lor sistem tâmpit cu tot, vă demonstrăm cum am făcut noi rezervare clară de locuri în avion, doar că aeronava avea doar 33 de rânduri cu locuri, iar noi am avut bilete pe rândul 34 și 35, adică nicăieri în avion. Chiar nicăieri!!! Colac peste pupăză,  la întoarcerea de la Roma, în avion a fost atât de frig încât aveai impresia că zbori ca o pasăre și că, de fapt, nu ești în avionul lor!”.  

Ultimul rând de locuri din avion. Ultimele șase
Sub numărul 38, care indică Poarta de îmbarcare, se poate observa ușor numărul locului cumpărat de familia Cisnădie. Respectiv numărul 34 și 35
Crăpau pietrele de frig în AVIOn
Pasageră care a cerut urgent căldură în avion, însă RYANAIR nu a mișcat un deget
- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.