21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 26.73°C
22 septembrie 2023

Scaunul de la Spitalul Universitar care ucide

- Advertisement -spot_img

Sute de bolnavi cu probleme grave de handicap sau membre rupte care ajung zilnic la Spitalul Universitar de Urgență din capitală sunt cărați pe rând cu căruciorul instituției, unul singur pe tot Ambulatoriul, după zeci de minute de așteptare. Din lipsă de fonduri, acest singur cărucior disponibil al Spitalului Universitar, defect de altfel, este la mâna unicului brancardier angajat de această instituție de stat.

Cu siguranță că pentru ei urgența nu este o prioritate, așa cum eronat apare scris în prezentarea pe care și-au făcut-o pe site-ul instituției publice. Renumitul Spital Universitar din capitală deține, la ora publicării acestui material, un singur scaun cu rotile destinat urgențelor și persoanelor cu dizabilități.

Unul singur!!!  

Dacă nu ești adus la ei direct pe targă în salvare și ai norocul să fii adus de familie sau de cei apropiați la un control la Spitalul Universitar de Urgență din capitală dar te afli într-o stare de sănătate care pune problema unui cărucior cu rotile, trebuie să aștepți la rând zeci și zeci de minute până apare brancardierul instituției. De altfel, și singurul angajat pe această poziție. Acesta are la dispoziție un singur cărucior care și el este defect. Brancardierul, al cărui nume nu-l vom publica, ne-a declarat: ”Exact ca un hamal sunt folosit. Pe nimeni de aici nu interesează, ce probleme sunt de fapt. Sunt foarte mulți bolnavi care au nevoie de asistență în a fi duși într-un loc sau altul, or unul singur cum sunt eu acum, nu are cum să facă față. Este halucinant de-a dreptul”.

Dr. Alexandru Badiu, medic primar de obstetrică ginecologie, unul dintre cei mai apreciați medici din sistemul românesc de sănătate, s-a arătat și el extrem de uluit de acest fapt, atunci când una din pacientele sale a fost nevoită să aștepte acest cărucior peste treizeci de minute până a preluat-o brancardierul. ”E îngrozitor, dar nu avem ce face!” ne-a declarat reputatul medic român.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.