-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Schimbări în Guvern. Daniel Chițoiu: Demisia e o posibilitate

- Advertisement -spot_img

Ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, a declarat, joi, că demisia sa ”e o posibilitate”, însă nu crede că va fi remaniat.

„Nu cred că voi fi remaniat”, a spus Daniel Chițoiu.

Întrebat dacă este posibil să demisioneze, ministrul Finanţelor a răspuns: „Este o posibilitate”.

Reacția ministrului liberal vine după ce în presa centrală au apărut informații pe surse cum că PNL se pregătește pentru o remaniere consistentă. Astfel, potrivit presei centrale, Eugen Nicolăescu ar putea fi numit ministru la Finanțe, în locul lui Chițoiu, iar actualul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, ar urma să fie numit în locul lui Nicolăescu la Ministerul Sănătății.

De asemenea Sorin Frunzăverde ar putea prelua șefia de la ministerul de Interne, după ce fostul ministru de Interne, Radu Stroe, a demisionat în urma intervenției tardive a autorităților în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni. De asemenea, pe lista remanierilor se află și Mariana Câmpeanu care ar putea fi înlocuită de Cristina Pocora la Ministerul Muncii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că viitorul ministru de Interne va fi decis la reuniunea de vineri a partidului şi a negat că la întâlnirea de joi cu premierul Victor Ponta ar fi menţionat vreun nume.

„Deciziile vor fi luate mâine. Deciziile, în măsura în care vor privi Guvernul, cel puţin una, şi anume succesorul domnului Stroe la Ministerul de Interne, vor fi comunicate premierului. Am avut deja, cum aţi putut constata, o discuţie cu domnia sa, pentru că va fi plecat mâine la Jocurile Olimpice de Iarnă, de la Soci, Rusia, şi l-am informat, i-am adus la cunoştinţă cam cum se conturează lucrurile. Premierul este şi, dacă vor fi schimbări, va fi pus la curent şi vom face toate comentariile”, a declarat Crin Antonescu.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.