31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 26.28°C
22 septembrie 2023

Școli și grădinițe din București și 12 județe, închise marți

- Advertisement -spot_img

Unitățile de învățământ din 12 județe și București vor rămâne închise marți, iar în alte opt județe vor fi situații diferite în care numai unele școli sau grădinițe vor fi deschise, potrivit informațiilor furnizate de ministrul Educației Remus Pricopie.

Astfel cursuri vor fi suspendate integral în Bucureşti, Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

De asemenea, cursuri vor fi suspendate integral în judeţele Buzău, Giurgiu şi Brăila, cu excepţia grădiniţelor din oraşele Buzău şi Giurgiu, care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, şi cu excepţia unităţilor de învăţământ din municipiul Brăila, care rămân deschise.

În cinci județe cursurile vor fi suspendate astfel:  Bacău –  3 unităţi închise, Botoşani – 3 unităţi închise, Dâmboviţa – 46 de unităţi închise, Suceava – în 5 unităţi de învăţământ există probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localităţi, dar aceste unităţi rămân deschise și Vaslui – 24 de unităţi închise.

În ceea ce priveşte universităţile, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice din Bucureşti a comunicat public decizia de suspendare a examenelor şi pentru ziua de marţi, 28 ianuarie.

MEN precizează că situaţia legată de unităţile de învăţământ se poate schimba, în funcţie de evoluţia vremii. Inspectoratele şcolare judeţene au abilitatea de a decide, pe parcursul zilei, dacă unităţile de învăţământ din judeţe pot funcţiona sau nu la parametrii normali.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.