9.9 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Șef din Poliția Buzău, cercetat penal după ce a ajutat un condamnat să iasă din arest

- Advertisement -spot_img

Șeful Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, Ștefan Tudorel Alexandru, este urmărit penal după ce a ajutat un condamnat să iasă din arest pentru a participa la petreceri sau pentru a merge la frizerul personal, informează DNA.

Potrivit Rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA, în perioada 20 iunie – 31 octombrie 2013 Ștefan Tudorel Alexandru ”a întocmit personal sau a determinat alţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, a unui condamnat”.

Totodată, șeful Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Buzău a dispus scoaterea nejustificată a condamnatului din  incinta Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, sub pretextul derulării unor pretinse activităţi judiciare.

”Ca urmare a acestor acțiuni, condamnatul și-a sărbătorit ziua de naștere cu prietenii și membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal, etc. Totodată, s-a reţinut că la data de 22 octombrie 2013, în scopul efectuării acelorași demersuri, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de încredere de-al său, mai multe materiale de construcţie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuințe”, se arată în Rezoluția de începere a urmăririi penale.

Conform DNA, procurorii au început urmărirea penală față de Ștefan Tudorel Alexandru pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul în formă continuată (36 acte materiale) şi luare de mită.

Totodată, bugetul IPJ Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.827,11 lei care au reprezentat cheltuieli efectuate cu persoana privată de libertate în perioada 20.06.2013 – 21.10.2013.

Porcurorii au decis ca Ștefan Tudorel Alexandru să nu părăsească țara pentru o perioadă de 30 de zile.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.