21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.27°C
22 septembrie 2023

Șeful Camerei de Comerț rămâne după gratii

- Advertisement -spot_img

vlasovPreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, rămâne după gratii. Magistrații Curții de Apel București au admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa supremă.

Mihail Vlasov ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta să câștige un dosar de arbitraj. Marți seara procuroii DNA l-au prins în flagrant, într-un restaurant din București, când primea o primă tranșă de 200.000 de euro.

Potrivit procurorilor anticorpuție, Vlasov a fost denunțat la DNA de un om de afaceri de la care a cerut un milion de euro.

Potrivit ordonanţei de reţinere, începând din 2013, martorul denunţător, alături de fostul său partener de afaceri, erau părţi într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâţi-reclamanţi, cauza fiind înregistrată pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Printr-un intermediar, denunţătorul ar fi aflat că Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din România şi că doreşte să-l cunoască. Astfel, în 13 martie, în urma unei programări prealabile, denunţătorul a mers la biroul lui Vlasov, din sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, unde acesta din urmă, pe parcursul discuţiei, i-ar fi pretins un milion de euro pentru a-l ajuta să câştige procesul.

“După mai multe negocieri, în finalul discuţiei, Vlasov Mihail i-a propus denunţătorului următoarea înţelegere: să-i promită acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, până la termenul din 19.03.2014, să îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanţă mai multe termene de judecată, astfel încât să aibă timpul necesar să achite, în tranşe, întreaga sumă de bani”, au arătat procurorii în ordonanța de reținere.

Mihail Vlasov s-a întâlnit cu denunţătorul, marţi, în jurul orei 20.00, într-un restaurant din Bucureşti şi a reiterat solicitarea de a primi un milion de euro, “în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, promiţând că îi va determina pe aceştia, ca în exercitarea atribuţiilor de serviciu să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului”, potrivit DNA.

Vlasov i-ar fi învederat denunţătorului că, iniţial, trebuie să primească 200.000 de euro, iar după ce instanţa de arbitraj ar dispune amânarea cauzei, până la următorul termen de judecată, să îi mai dea încă 300.000 de euro. Vlasov ar fi spus că, după ce va primi şi această sumă, instanţa de arbitraj ar fi dispus soluţia favorabilă denunţătorului.

Mihail Vlasov, a ajuns, marți seara, la sediul DNA, după ce ar fi fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 de euro. Banii reprezentau o primă tranșă dintr-un milion de euro, bani pentru care ar fi trebuit să ”aranjeze” un proces.

Mihail Vlasov este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din 2007.
În perioada iunie – decembrie 2008 a deţinut şi un mandat de deputat.
Vlasov este tatăl creatoarei de modă Ingrid Vlasov și socrul fostului ministru de Interne Cristian David – căsătorit cu Vanda Anamaria Vlasov.

În 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie. Un număr de 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis către DNA o plângere penală în care arătau că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ.

“Preşedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată “prevederi 2011″ a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011″, se arată în sesizare.

Până în prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis în judecată de către DNA.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.