Șeful DSV Cluj, suspect în dosarul ”Mafia cărnii”

Data:

carne1Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu, este suspectat în dosarul de evaziune fiscal și punere în circulație de carne alterată. Pivariu a fost dus, miercuri noapte, în Capitală și a fost audiat la DIICOT. Alături de acesta sunt audiate şi alte persoane, în dosarul „mafia cărnii”.

Zece persoane au fost arestate în cazul evaziunii fiscale și punere în circulație de produse din carne alterată.

În dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă sunt suspectate şi persoane care deţin funcţii publice. Anchetatorii au audiat deja aproximativ 80 de persoane.

Potrivit DIICOT, inspector în cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, este suspectat de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa-Năsăud, pentru a aplica sancţiunea avertismentului la o societate comerciala datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere”, a precizat DIICOT.

De asemenea, în cazul consilierului de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, în cursul zilei de miercuri s-a dispus extinderea şi începerea urmăririi penale, fiind suspectat de favorizarea făptuitorului.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoştinţă despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparţinând unei societăţi comerciale, privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterată”, au mai arătat procurorii.

În această cauză, DIICOT a instituit măsuri asiguratorii, în vederea recuperării prejudiciului.

Aproape 230 de tone de carne și produse din carne au fost retrase în urma controalelor efectuate, miercuri, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). O parte din marfă era expirată din noiembrie 2013.

Procurorii DIICOT au făcut în 12 martie peste 100 de percheziții în 18 județe pentru a identifica modalitatea prin care tone de carne alterată din UE au ajuns să fie puse la vânzare în magazinele mari din România, sau era procesată și comercializată în fast-food-uri.

Prejudiciul în acest caz depăşeşte 15 milioane de euro.

Aproximativ 80 de persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, punere în circulaţie de produse alterate şi spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie:

Populare

Mai multe articole
similare

„Bomba” adusă de SRI în parcul Kiseleff

Un festival cu iz de tradiție, organizat în inima...

Primarul milionar care a jefuit Oneștiul

Laurențiu Neghină, fost primar al municipiului Onești, este astăzi...

Grindeanu halește banii caselor de pariuri sportive

Ministerul Transporturilor pare să fi găsit formula ideală pentru...

Secretele întunecate ale dinastiei Șucu

Soții Alexandru Vlad și Alexandru - Șucu Cristina, moștenitorii...