-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Șeful IGSU, Ion Burlui, a demisionat din funcție

- Advertisement -spot_img

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ion Burlui, a demisionat, miercuri, din funcție, ca urmare a situației din intervenția în cazul accidentului aviatic din Cluj, în urma căruia cinci persoane au fost rănite și două au decedat.

„Pentru mine este un act deschis. Am vrut să nu planeze vreo suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în calitate de şef, să las să planeze vreo suspiciune asupra celor care au lucrat în teren”, a declarat Ion Burlui.

Fostul șef IGSU a mai spus că demararea procedurilor de căutare au pornit de la el, înainte ca apelul să ajungă la 112 pentru că ”am vorbit cu doctorul Zamfir la 16:06. Mi-a dat repere geografice care se vedeau pe ecran” și că echipele de intervenție au fost trimise spre zona care a fost indicată de Romatsa și STS.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Cătălin Chiper, a fost demis pentru deficiențele în cazul accidentului aviatic din Cluj. De asemenea, premierul Victor Ponta a cerut înlocuirea directorului general și a directorului de operațiuni ROMATSA, dar și a șefului STS.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.