27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 24.75°C
27 mai 2022

Șeful Regiei Județene de Drumuri Constanța, arestat preventiv

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

arestŞeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie. Acest este cercetat în același dosar în care președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este arestat preventiv. Gâmbuțeanu va fi prezentat joi în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Preşedintele CJ Constanţa a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la locuinţa lui Nicușor Constantinescu și de la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că „şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.