-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Senator PNL, urmărit penal după ce a ajutat un pădurar să se pensioneze ilegal

- Advertisement -spot_img

Iosif-SecasanProcurorii anticorupție au început urmărirea penală pe numele senatorului PNL Iosif Secășan în dosarul de pensionări ilegale, în care senatorul este acuzat de complicitate la infracțiunea de dare de mită și complicitate la infracțiunea de luare de mită.

În același dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală și pe numele medicului Sebastian Telbis, șeful Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraș-Severin, el fiind acuzat de luare de mită. DNA a dispus efectuarea urmăririi penale față de Iova Moza, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

Potrivit Ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, parlamentarul Iosif Secășan, membru în Comisia de Sănătate Publică a Senatului, i-a solicitat medicului Sebastian Teblis, în 21 februarie 2014, încadrarea în grad de invaliditate a pădurarului Iova Moza. Solicitarea făcută de Iosif Secăşan a fost acceptată de  Sebastian Telbis care a precizat că, într-o primă fază,  mai precis pentru șase luni,  va încadra persoana în cauză în gradul II de invaliditate,  întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti.

Ulterior discuţiei dintre cei doi,  Iosif Secăşan l-a invitat în cabinet pentru o evaluare medicală pe Iova Moza, în contextul în care acesta a pus pe biroul medicului un dosar medical ce conținea un plic, mai arată procurorii DNA.

După semnarea deciziei de încadrare în grad de invaliditate de către Sebastian Telbis şi,  ulterior momentului în care Iova Moza a părăsit cabinetul,  Iosif Secăşan,  în prezenţa lui Sebastian Telbis,  a verificat conţinutul plicului, observând că era vorba de o sumă de bani. Ulterior, la finele programului de lucru, medicul Sebastian Telbis a extras din plic și a luat suma de bani neprecizată.

Există însă date și indicii rezonabile obținute pe parcursul efectuării urmăririi penale potrivit cărora, suma primită de suspectul Sebastian Telbis în schimbul eliberării deciziei de invaliditate ar fi de 200 de euro.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.