25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.07°C
22 septembrie 2023

Senator PSD, urmărit penal de DNA pentru corupție

- Advertisement -spot_img

Marius-Ovidiu-IsailaSenatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență. Parlamentarul a fost chemat vineri dimineață la audieri la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit DNA, Marius Isăilă, șef de serviciu în Ministerul Finanțelor la data faptelor, a pretins, în 2012, suma de 200.000 de euro pentru ca interveni pe lângă funcționarii ANAF pentru a bloca un control la firma denunțătorului. Banii nu rămâneau în conturile lui Isăilă.

”După ce Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins suspectului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susţinând că vor realiza intervenţiile pe lângă funcţionarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunţător care a remis suma pretinsă în mai multe tranşe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină suspectului Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remişi mai departe lui Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan”, susțin procurorii DNA.

După ce banii au fost trimiși, intermediarul Cătălin Cristescu, la data faptelor comisar la Garda Financiară, le-a transmis celorlalți doi suspecți – Marius Isăilă și Ștefan Cristian Ene, nemulțumirea şi îngrijorarea denunţătorului. Aceștia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranşe, pretinzând că este vorba de un nou control.

Potrivit DNA, în august 2013 parlamentarul PSD și consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene i-au pretins lui Cătălin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcţii de inspector în cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.
”În acelaşi scop, pentru a realiza intervenţii pe lângă diferiţi funcţionari publici şi decizionali din structurile de resort – în vederea favorizării suspectului Cristescu Cătălin la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor funcţii în cadrul ANAF, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală – suspectul Isăilă Marius Ovidiu, prin intermediul lui Ene Cristian Ștefan, i-a pretins o nouă sumă, în cuantum tot de 20.000 euro”, mai spun anchetatorii.

Pentru a ascunde cel 20.000 de euro primiși, Isăilă a realizat un contract de împrumut fals între Cristian Ștefan Ene și Cătălin Cristescu.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.