-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -2.10°C
05 februarie 2023

Service-urile clandestine ale capitalei

- Advertisement -spot_img

Bucureștiul duduie la ora actuală de service-uri auto neautorizate dar și de altele în care, aparent, legea este rar încălcată. Dacă le iei însă pe toate la puricat constați cu surprindere că, însuși organismul lor tutelar, Registrul Auto Român, le ține companie. Braț la braț cu Poliția Română și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

   Pe o stradă alăturată celei pe care Elena Udrea și Gheorghe Ștefan zis Pinalti au dispus construirea unui cartier de vile de tip ANL în sectorul 6 al capitalei, 2 tineri sirieni și-au deschis în urmă cu peste 12 ani un garaj tip service auto. De atunci și până acum a rămas fără a fi și semnalizat ca atare. La fel ca al celor 2 sirieni, stau ascunse prin tot Bucureștiul, tot felul de garaje de tip service auto majoritatea, evident, nesemnalizate, și prea puține din ele autorizate de R.A.R., așa cum prevede legea.  

Pe intrarea Godeni la nr. 15, până de curând, se puteau vedea în fiecare zi, la tot pasul, Merțan lângă Merțan. Unele din ele, cu probleme grave la blocul motor, au poluat și încărcat atmosfera ani în șir fără ca autoritatea tutelară, în speță Registrul Auto Român dar și Garda de Mediu împreună cu Poliția Română să facă ceva.

S-au sesizat din oficiu abia la începutul acestui an, atunci când i-am întrebat de ce nu o fac. Au dispus imediat un control de rutină la firma celor 2 sirieni, Fatima Aljamal și Mohamad Zeini, ambii asociați cu 50% în 2D ZEIN SERVICE SRL. Potrivit datelor obținute de la Registrul Comerțului, firma a înregistrat în ultimii 3 ani de zile, cu 1 singur angajat, o cifră de afaceri de aproximativ 18 mii euro în 2016, 9 mii euro în 2017 și 36 mii euro în 2019, an în care și-au mai angajat un om. Când reporterii noștri au intrat pe fir, oamenii legii le-au divulgat celor 2 sirieni datele personale ale jurnaliștilor fapt care a condus la următoarea întâmplare: unul dintre ei s-a trezit ”călcat” acasă de Mohamad Zeini însoțit de contabila firmei. Cei 2 angajați ai firmei au vrut să afle direct de la sursă care este motivul investigației noastre.

Pe Calea Giulești, cea care se intersectează perpendicular cu străduța lăturalnică pe care și-au făcut expații din Siria propriul lor service, la numărul 239, își deschid porțile, dar numai din telecomandă, un service auto obscur doar clienților pe circuit închis și cu recomandare. Pe aici Registrul Auto Român e prea ocupat ca să treacă, să dispună verificări. La fel și Poliția Română.

800 de kilograme de ulei uzat, strâns în 2 ani

Salvat de la ultimele mari scandaluri de corupție, George Adrian Dincă, șeful Registrului Auto Român, ne-a comunicat următoarele informații referitoare la service-ul celor 2 sirieni:operatorul economic identificat deține Autorizație tehnică din iunie 2018, prin care este atestată capabilitatea să efectueze activitate de reparații și întreținere auto, însă s-a constatat că acesta efectuează și lucrări de reparare sistem motor pentru care nu deține autorizație tehnică acestuia aplicându-i-se măsuri contravenționale prevăzute de lege”.

În schimb, Viorel Ionel Glăman, șeful Gărzii de Mediu București, a venit cu următoarele precizări: ”reprezentantul societății declară că uleiul uzat nu a mai fost predat din 2018, la data controlului având o capacitate de 800 de kg. În urma celor constatate a fost impusă măsura ca societatea să ia toate măsurile necesare în vederea reducerii impactului asupra vecinătăților inclusiv interzicerea utilizării uleiului uzat ca și combustibil”.

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.