16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 17.23°C
21 martie 2023

Cea mai importantă zi a tuturor timpurilor

- Advertisement -spot_img

Este cât se poate de adevărat titlul, la el mă refer. M-a născut în 1974, iarna, iar ea, sfânta mea, azi ar fi împlinit 74 de ani.

Se născuse, deci, vara. Pe 10 iulie. O zi, o singură zi pe care eu personal am declarat-o cea mai măreață zi a existenței mele. Bucură-te, sfânta mea, acolo unde ești!

Aș putea umple o carte întreagă cu fel de fel de lucruri despre ea. Despre sfânta mea. La fel de adevărate și ele. Sunt neînchipuit de frumoase și de povestit oamenilor apropiați sau diverși.

Cum să fi câștigat eu unul dintre cele mai răsunătoare procese împotriva statului în stat numit Federația Română de Fotbal, fără sfânta mea?

Cum să fi fost eu vreodată ceea ce sunt în prezent sau ceea ce am fost până în prezent, fără sfânta mea?

Cum să-l fi cunoscut cu adevărat, zic eu, pe Bunul Dumnezeu dacă sfânta mea, cu ajutorul Lui, nu m-ar fi adus aici pe pâmânt? Amândoi mi-au pus în brațe una dintre cele mai frumoase meserii din lume, dacă nu cumva cea mai frumoasă, după spusele unui mare gânditor care mereu m-a fermecat.

Cum să fi avut eu un duhovnic de mare clasă, atât de apropiat și de iubit, dacă sfânta mea nu s-ar fi rugat cu ardoare și candoare duhovnicească Împăratului ceresc?

Cum să-mi dăruiască soția mea un băiețel și o fată la un loc fară ca sfânta mea să nu-i mângâie și bucure sufletul în același timp?

Cum să nu fac eu față tuturor provocărilor vieții, dacă sfânta mea nu m-ar fi învățat ce înseamnă să-ți îndeplinești cum trebuie misiunea și să realizezi tot ce decurge de aici?

Cum de eu în 74 da și ea la 74 nu, cum?

Păzește-o sub acoperământul milei tale, apăr-o pe ea cu cinstitul tău acoperământ și roagă pe Hristos, Dumnezeul nostru, pe Care mai presus de fire L-ai întrupat, să ne încingă pe noi cu putere de sus, ca să ne putem apăra împotriva vrăjmașilor ce se luptă împotriva noastră”.

Amin!

RD

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.