28.6 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 28.65°C
27 septembrie 2023

Sinecuriștii Partidului Național Liberal

- Advertisement -spot_img

Împins în față de anturajul și influențele primarului Ciprian Ciucu la buzunarul fără fund al statului român – o adevărată sinecură politică, spun sursele noastre, administratorul public al sectorului 6, Paul Moldovan a fost primit cu brațele deschise încă de anul trecut în rândurile membrilor Consiliului de Administrație al S.T.B – Societatea de Transport București. Și nu oricum, ci chiar în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație. Directorul STB, Adrian Criț – administrator al mai multor firme private și donator al Partidului Național Liberal, a ascuns decizia de numire a lui Moldovan și a refuzat să facă publică remunerația pe care omul penelistului Ciprian Ciucu, edilul sectorului 6 al capitalei, o primește încă de la finele anului trecut de la compania de stat.

În urmă cu câțiva ani de zile, hunedoreanul corporatist în vârstă de 47 de ani, Adrian Criț, actualul Director General al S.T.B – Societatea de Transport București a donat formațiunii politice care-i făcuse ochi dulci suma de 75.500 ron. Acest lucru a fost cu bătaie lungă fiindcă acesta a fost unul dintre primii săi pași în relația cu Partidul Național Liberal, organizație care avea să-l aducă mai târziu la conducerea fostei Regii Autonome de Transport București, actuala companie din subordinea Consiliului General al Municipiului București și a Primarului General al capitalei.

Co-acționar sau chiar administrator al unor companii private, Criț a omis să declare public că a orchestrat împreună cu oamenii săi numirea în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Societății de Transport București al actualului administrator public al Primăriei sectorului 6, Paul Moldovan, un sector unde edilul P.N.L Ciprian Ciucu taie și spânzură, dându-se zi de zi în stambă pe rețelele sociale.

Documente oficiale ascunse de conducerea STB

În timp ce în Monitorul Oficial al României apar informații interesante despre noua numire a lui Paul Moldovan în Consiliul de Administrație al S.T.B în calitate de Președinte, Adrian Criț ascunde noua Decizie de numire a omului cel mai apropiat de penelistul Ciprian Ciucu și, deși ne comunică că-i obligatoriu să fie publicată, decizia nu apare nici în ziua de azi pe site-ul instituției în care Consiliul General al Municipiului București deține 99,89% iar Consiliul Județean Ilfov 0,11% din cota de beneficii și pierderi a companiei.

„Consiliul de Administrație al Societății de Transport București STB – S.A., numit prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 23/17.11.2022, cu sediul social în Bucuresti, bd. Dinicu Golescu nr. 1, sectorul 1, înregistrată în Registrul Comerțului sub nr. J40/46/1991, având CUI 1589886; convocat în temeiul art. 24 alin. 3-4 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului de Administrație în data de 28.11.2022, ora 16.00; având în vedere ordinea de zi și intervențiile în timpul ședintei; luând în considerare atribuțiile Consiliului de Administrație stabilite prin Actul Constitutiv, Regulamentul de Organizare și Functionare precum și dispozițiile Deciziei Consiliului de Administratie nr. 75/12.10.2022; în temeiul legilor și reglementărilor în vigoare. decide: Art. unic: Se desemnează domnul Paul Cristian Moldovan în functia de Președinte al Consiliului de Administrație al Societătii de Transport București STB – S.A.”

Potrivit declarației de avere publicată anul acesta de Moldovan, administratorul public al sectorului 6 al capitalei a primit doar pentru prima luna în noua sa funcție de la S.T.B (ultima lună calendaristică din anul 2022, respectiv decembrie 2022 – n.r) suma de aproximativ 1700 euro, în timp ce de la primăria de sector încasează lunar suma de peste 2450 euro/lună la care se mai adaugă și un alt venit de 10.000 euro/an primiți de la o altă companie de stat, Compania Municipală Energetica Servicii București.

Un alt sinecurist din anturajul liberalului Ciprian Ciucu

În calitate de director general, Criț încasează lunar de la Societatea de Transport București peste 3900 euro/lună, care a avut o cifră de afaceri pe anul trecut de peste 278 milioane de euro.  Criț și-a înființat în 2008 o nouă societate de transport de mărfuri, SC Interlogistic AC SRL, care a făcut în ultimii doi ani de zile, portivit datelor de la Regsitrul Comerțului zero euro cifră de afaceri, iar în 2020 și-a declarat o cifră de afacerri de aproximativ 29.000 euro cu un singur angajat. Aceasta a purtat numele în trecut de SC Alexi Bri Mar Impex SRL. Împreună cu soția sa Maria Aurica Criț, actualul șef al STB este co-acționar în cabinetul de medicină stomatologică, SC Aaa Dent Med Office SRL, companie care și-a declarat o cifră de afaceri pe anul trecut de aproximativ 13.000 euro. Criț a deținut 20% din acțiunile firmei de reparat și întreținut autovehicule SC Car Expert Service SRL, care a fost acționar minoritar în SC Oka Motors SRL și care, în prezent, poartă o nouă denumire, și anume SC Hinode Car Expert SRL. Aceasta a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de peste 5,9 mil de euro.

Șeful S.T.B, Adrian Criț ne-a comunicat faptul că societatea pe care o conduce (și nici R.A.T.B – n.r) nu a oferit niciodată jurnaliștilor gratuitate pe mijloacele de transport în comun, însă acesta nu a făcut altceva decât să inducă în eroare opinia publică, dovezile contrazicându-l în mod flagrant. „Societatea de Transport București STB SA nu a acordat gratuitate ziariștilor pe mijloacele de transport, însă conducerea STB SA analizează acest aspect în condițiile în care accesul jurnaliștilor în mijloacele de transport în comun, pe perioada exercitării profesiei, ar putea reprezenta o informare oficială a evenimentelor ce se petrec în transportul public local de suprafață din zona metropolitană” ne-a mărturisit Criț.

Angajații și membrii STB, marii sponsori și donatori ai Partidului Național Liberal

Actualul director general al Societății de Transport București, Adrian Criț apare pe lista donatorilor în bani către partid, alături de fostul primar penal al Partidului Național Liberal a Primăriei Sectorului 6 al capitalei, Cristian Poteraș, dar și de purtătorul de cuvânt al S.T.B, Brândușa Răeceanu. Sumele donate de aceștia către Partidul Național Liberal nu sunt deloc mici, respectiv 200.000 ron Poteraș, 75.500 ron Criț și 20.000 ron Brândușa Răeceanu, actulul purtător de cuvânt al S.T.B.

 

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Ar fi interesant de știut ce mașini or fi reparat de 5,9 mil EUR, cei de la Hinode Car Expert SRL. O fi fost vreo flota de la STB sau alta instituție de stat, de sub influența celor 3 sau a PNL-ului? 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.