21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.27°C
22 septembrie 2023

Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat că a falsificat acte pentru a părăsi țara

- Advertisement -spot_img

Sorin Ovidiu Vîntu a fost ridicat, joi dimineața, de polițiști și dus la Parchetul General, după ce ar fi fost găsit un pașaport cu fotografia lui și numele altei persoane, din Republica Moldova.

”Ca urmare a verificărilor efectuate de către autorităţile române, s-a stabilit, prin intermediul unei constatări tehnico-ştiinţifice, că fotografia din fişa personală a cetăţeanului moldovean îl reprezintă pe Vîntu Sorin Ovidiu. În cauză există indicii temeinice că numitul Vîntu Sorin Ovidiu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate şi a unui paşaport de către autorităţile din Republica Moldova, având aplicată fotografia sa şi datele de identitate ale unei persoane fictive”, potrivit PICCJ.

Omul de afaceri a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță. Sorin Ovidiu Vîntu mai are o condamnare de doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia dispusă de Tribunalul București nu este definitvă li a fost atacată cu recurs.

Procurorii PICCJ l-au trimis pe Vîntu în judecată în 13 septembrie 2012, într-un al dosar, alături de Liviu Luca, Octavian Țurcan, foștii directori ai Petromservice Gheorghe Șupeală și Zizi Anagnostolop, în dosarul delapidării Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidării Petromservice este judecat de Tribunalul București.

Vîntu este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Procurorii DIICOT în cercetează pe Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală şi altor şapte persoane, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.