Spitalul Militar, în moarte clinică de 3 ani

Data:

Ministerul Apărării Naționale nu a mai făcut la Spitalul Militar din capitală, de cel puțin 3 ani de zile, nicio investiție în ceea ce privește reabilitarea clădirilor declarate monument istoric. Acestea nu doar că stau să cadă peste pacienți la o zguduitură mai zdravănă, ci supraviețuiesc într-o stare de degradare continuă care întoarce stomacul pe dos chiar propriilor angajați. Secția de Anatomopatologie a spitalului, vitală de altfel, arată în prezent ca după al doilea Război Mondial.

Într-o informare recentă pe care col. Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale a făcut-o la solicitarea redacției noastre, oficialul român ne-a comunicat că, investițiile de la Spitalul Militar Central în ceea ce privește reabilitarea și consolidarea clădirilor declarate monument istoric sunt unele cât se poate de semnificative.

Zero investiții în clădiri!

În schimb, Ministerul Apărării Naționale, se laudă cu achiziția și montarea unui număr de 120 de aparate de aer condiționat bazate pe tehnologie inverter, numărul acestora ajungând în momentul de față, la nivelul întregului spital, la circa 600 de bucăți. Potrivit acestuia, pentru Spitalul Militar Central au mai fost achiziționate active fixe cum ar fi, cităm: ”autospeciale cu tracțiune electrică pentru transportul pacienților, autospeciale cu tracțiune electrică pentru transportul hranei și lenjeriei, autonacelă, electrocare, mașini de spălat rufe”.

În afară de, cităm: ,,Lucrări de reparații curente la construcțiile și instalațiile aferente pavilionului H3 din cazarma 734 București și Reabilitarea rețelei de alimentare cu energie electrică a Cazărmii 734 București”, pentru clădirile monument istoric în care viețuiește Spitalul Militar Central nu există altceva de 3 ani încoace decât studii.

Studii de Prefezabilitate și Fezabilitate.

Și intenția declarată că această secție, de Anatompatologie, să devină în viitor, după consolidare și renovare, pavilion de învățământ unde se vor desfășura activități cu caracter științific și didactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie:

Populare

Mai multe articole
similare

Hubul de afaceri al Clanului Ponta – Daciana Sârbu

În spatele firmelor cu miros de patiserie și dulciuri...

„Concurs transparent” la comanda chestorului Despescu

În curând, mai precis vineri, 25 aprilie, conducerea MAI/IGPR...

„Bomba” adusă de SRI în parcul Kiseleff

Un festival cu iz de tradiție, organizat în inima...

Primarul milionar care a jefuit Oneștiul

Laurențiu Neghină, fost primar al municipiului Onești, este astăzi...