26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.38°C
22 septembrie 2023

Start la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci

- Advertisement -spot_img

sociCea de-a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă de la Soci, Rusia, va fi inugurată oficial vineri cu o ceremonie de deschidere la care și-au anunțat prezența șefi de stat și de Guvern din 44 de țări. Printre aceștia se află și premierul României, Victor Ponta.

La Jocurile Olimpice de la Soci vor participa peste 3.000 de sportivi și tot atâția oficiali, din circa 90 de țări. România va fi reprezentată de 24 de sprtivi, la opt discipline.

România a participat la aproape toate ediție a JO de iarnă, excepție făcând prima ediție, din 1924, respectiv cea din 1960. La competiția din 1968, de la Grenoble, Franța, sportivii români au cucerit singura sa medalie din istoria participărilor la JO de iarnă, bronz prin echipajul de bob – 2 persoane, alcătuit de Ion Panțuru și Nicolae Neagoe.

Drapelul echipei olimpice a României de la festivitatea de deschidere a JO de iarnă va fi purtat, pentru a doua oară consecutiv, de biatlonista Eva Tofalvi, care s-a calificat pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice de iarnă.

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, cea mai scumpă din istorie – aproximativ 37 de miliarde de euro, sunt așteptați aproximativ 13.000 de ziariști. Sportivii se vor întrece pentru 98 de seturi de medalii, cu 12 mai multe față de JO de iarnă din 2010, la 15 discipline. Competiţia de la Soci are trei mascote, un urs polar, un leopard şi un iepure.

JO de la Soci vor atrage circa 3 miliarde de telespectatori din lumea întreagă, potrivit estimărilor organizatorilor, dar nu toate biletele de intrare şi-au găsit cumpărătorii până acum. Printre motive se găsesc ameninţările teroriste, preţurile foarte ridicate practicate de companiile aeriene care deservesc regiunea, precum şi cele propuse de hotelurile de lux, distanţele lungi dintre diferite situri, dar şi dificultăţile în obţinerea vizei.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.