19.3 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.65°C
27 septembrie 2023

Start la simulari pentru elevii de clasa a VIII-a

- Advertisement -spot_img

examen-eleviElevii de clasa a VIII-a susțin, până joi, simularea evaluării naționale. Prima probă, la limba română, va fi susținută marți, urmată de matematică și limba maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 7 martie.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Simulările urmăresc familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. În premieră în acest an, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea națională crește la 75%, față de 50% cât a fost până acum, iar media notelor din gimnaziu scade la 25%.

Simularea examenului de bacalaureat va avea loc perioada 3 – 7 martie, la care vor participa, în premieră anul acesta, și elevii de clasa a XI-a.

În luna aprilie, în săptămâna 7 – 11, a fost programată “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, când elevii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare. La finalul acestei săptămâni, elevii vor avea vacanţă de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşti.

În luna mai, în perioada 6 – 29, vor fi organizate, în premieră, evaluări naționale pentru toți elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Evaluările vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele obţinute de elevi la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Sesiunea specială de Bacalaureat este progrmată în 17 – 30 mai. La această sesiune vor participa elevii claselor a XII-a care care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.