9.9 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Stațiunea litoralului românesc care deține stele grecești

- Advertisement -spot_img

E plin sezon estival. Marea ne cheamă la ea. Auzim vorbindu-se, cu totul întâmplător, de cel mai nou și frumos loc de cazare din zona 2 MAI/Vama Veche. Ce Turcia sau Bulgaria, ce Grecia sau Spania! Fiindcă am vrut să trăim și să simțim pe pielea noastră această experiență unică la noi acasă, dar să o și valorificăm ca atare, am făcut o incursiune de câteva zile la ei, în preajma celor mai importante evenimente muzicale din zonă. Am rămas impresionați de locație și vă spunem cu mâna pe inimă că merită să fiți acolo.

Vara anului 2017 nu a sosit și capul unei familii de prieteni buni, pe numele său Bogdan ne ia cu asalt planul de vacanță de vară de anul acesta. ”Veniți cu noi la 2 MAI că este foarte mișto locația și chiar nu mai găsești așa ceva în altă parte”. Altfel spus, este imposibil să nu te atingă o astfel de recomandare venită de la un prieten de toată isprava și încrederea. Prietenul Bogdan însă pleacă de unul singur în vacanța de vară și ne trezim că ne anunță, dintr-un foc, că și-a făcut deja sejurul de anul acesta în locul în care, împreună cu nevasta și copilul merge de ani buni. În 2 MAI. E suficient să spunem doar atât? Plecăm la drum spre mare și descoperim, abia după ce poposim la ei la pensiune că, în capătul diametral opus al străzii pe care se află, înainte să cobori pe plaja Copacabana, pe gardul unei case de vis a vis de Centrul de canotaj se poate citi cu ochiul liber: ”Nu suna! Ies eu din când în când”.

Viața bate filmul orice s-ar spune

După un drum de trei ore pe autostradă, pe traseul București – 2 MAI, ajungem la destinație. ”La grecii aia vreți să ajungeți”?!, ne-a întrebat unul din localnicii din zonă. Eleganta și, în același timp, primitoarea Casă Stavros apare acum după ce a fost renovată complet, în ochii călătorului sosit pe litoral, cu mult peste tot ce se regăsea odinioară în acest spațiu ce aparținea Hanului Hellios Inn, la vremea respectivă deținut de un avocat. Tot mobilierul din dotarea camerelor este cât se poate de unic aici: de la lămpile care stau așezate pe niște măsuțe gen buturugă de lemn, la toate detaliile din baie care nu fac altceva decât să uimească în sens bun clientul ajuns aici. Casa Stavros a înglobat, în cele 50 de camere de care dispune, de altfel de o curățenie exemplară, aparate de aer condiționat. Este singura pensiune din 2 MAI care oferă tuturor clienților săi o astfel de facilitate pe timpul șederii lor aici. Cei care caută rafinamentul, liniștea și bunul gust la mare sunt, prin definiție, clienți fideli ai Casei Stavros. Zona de pool & bar și de restaurant, unde micul dejun, inclus în prețul camerei, constituie un mare deliciu fiind de-a dreptul savuros, e izolată practic de restul pensiunii, spațiu special amenajat pentru a nu deranja clienții veniți la relaxare și odihnă.

Semne bune anul are, dar și gazde de asemenea

Cele două gazde de la Stavros, Oana și Magda, o echipă fantastică de manageri de pensiune, își așteaptă clienții în recepție până la orele târzii ale nopții. Te conduc în camera pe care ți-au pregătit-o și te lasă să descoperi singur, a doua zi sau atunci când ai sosit, tot ce îți poate oferi noul concept de pensiune pe care-l au în grijă. Cina deocamdată nu se servește la ei, căci este primul an în care funcționează în această categorie de 4 stele plus. Însă ceea ce foarte rar vezi pe la vreun bufet suedez chiar și de cinci stele, la Stavros se prepară dimineața salată de ardei copți! Vorbim de micul dejun, să ne înțelegem. Este weekend și e prima oră a dimineții. Clienții încep să facă ochi și vin să servească poate cea mai importantă masă a zilei. Predomină familiile cu copii (mici) și tinerii. Avem să aflăm că, în general, clienții pensiunii preferă liniștea pe care o găsesc aici și, dacă vor ceva mai antrenant, merg în Vama Veche. Piscina pe care au amenajat-o în spatele Casei este cel mai bun spațiu de relaxare și punct de întâlnire pentru toți cei cazați aici. Dacă prichindeii vor să se joace și arunce în ea, adulții nu se mai satură de apa atât de plăcută și de curată a piscinei. Când revin de la plajă la orele după amiezii, clienții sunt așteptați cu pește și mămăliguță cu mujdei de usturoi, ciorbă de vițeluș și desert. Barul dispune și el de tot ce îți dorește inima, inclusiv cafea de cea mai bună calitate. În curtea interioară în formă de U a distinctei pensiuni din 2 MAI, prunul roditor vrea cumva să amintească de originea pe undeva românească a Casei Stavros. Pe când micuța ancoră de la intrare pare mai degrabă un mic semn legat de următoarea ta oprire la ei.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.