-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Ștefania Duminică a rămas fără titlul de master

- Advertisement -spot_img

stefania duminicaFostul secretar de stat în Ministerul Educației, Ștefania Duminică, a rămas fără titlul de master, după ce Senatul Universității București (UB) a aprobat propunerea rectorului de anulare a diplomei. Comisia de Etică din cadrul UB a constatat că lucrarea de disertație a Ștefaniei Duminică din 2012 a fost plagiată după o lucrare din 2008.

Ștefania Duminică a fost demisă de premierul Victor Ponta din funcția de secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, după ce Comisia de Etică din cadrul Universității București a stabilit că lucrarea de disertație este plagiată.

Decizia prim-ministrului privind eliberarea din funcţie a Ştefaniei Duminică a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

“La data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Vasilica Ştefania Duminică se eliberează din funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale”, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial.

Lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică este un plagiat “de formă extremă, masiv şi rudimentar”. Potrivit raportului Comisiei de Etică, secretarul de stat “a luat o lucrare gata făcută şi a schimbat numai numele autoarei cu al său”.

De asemenea, în raportul privind plagiatul Ștefaniei Duminică se precizează că disertaţia este copiată ilicit după o lucrarea de disertaţie din 2008 cu excepţia primelor pagini, 3-7, care sunt “copy-paste” după altă lucrare.

“În urma expertizei efectuate de către Comisia de Etică a Universității din București, care constata fără niciun dubiu plagiatul în cazul doamnei Ștefania Vasilica (Duminică) Voicu, conducerea Universității din București solicită Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să retragă doamnei Ștefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertație”, potrivit unui comunicat al Universității București.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, după ce această informație a apărut în presă.

Comisia de Etică de al Universitatea Bucureşti a stabilit, în vara lui 2012, plagiatul şi în cazul lui Victor Ponta. În cazul premierului, decizia a rămas fără finalitate.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.