31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.14°C
22 septembrie 2023

Ștefania Duminică, lucrare de disertație `copy-paste`

- Advertisement -spot_img

stefania duminica

Ștefania Duminică, secretar de stat pentru învățământântul preuniversitar în Ministerul Educației, și-a plagiat lucrarea de disertație, a stabilit vineri Comisia de Etică din cadrul Universității București.

Lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică este un plagiat „de formă extremă, masiv şi rudimentar”. Potrivit raportului Comisiei de Etică, secretarul de stat „a luat o lucrare gata făcută şi a schimbat numai numele autoarei cu al său”.

De asemenea, în raportul privind plagiatul Ștefaniei Duminică se precizează că disertaţia este copiată ilicit după o lucrarea de disertaţie din 2008 cu excepţia primelor pagini, 3-7, care sunt „copy-paste” după altă lucrare.

„În urma expertizei efectuate de către Comisia de Etică a Universității din București, care constata fără niciun dubiu plagiatul în cazul doamnei Ștefania Vasilica (Duminică) Voicu, conducerea Universității din București solicită Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să retragă doamnei Ștefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertație”, potrivit unui comunicat al Universității București.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că a avut mai multe discuţii cu Ştefania Duminică şi că a înţeles că aceasta se va retrage. El a precizat că demisia este un act personal, iar o eventuală demitere nu ţine de el, ci de Guvern.

Traian Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat. În replică, premierul a spus că decizia de demitere a Ştefaniei Duminică aparţine PNL.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, după ce această informație a apărut în presă.

Comisia de Etică de al Universitatea Bucureşti a stabilit, în vara lui 2012, plagiatul şi în cazul lui Victor Ponta. În cazul premierului, decizia a rămas fără finalitate.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.