-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.23°C
08 februarie 2023

Temuţii motocicliști americani Hells Angels, infractori în România

- Advertisement -spot_img

Membrii Hells Angels, una dintre cele mai violente grupări criminale care activează la nivel mondial, au început să își facă loc pe piața infracțională din România, unde au fost implicați deja în mai multe lupte de stradă și sunt bănuiți de autorități că percep deja și taxe de protecție. Sub paravanul unor cluburi destinate pasionaților de motoare, aceștia și-au deschis deja filiale în trei orașe românești, în ciuda faptului că, încă din 2010, Europol avertiza în legătură cu faptul că organizația criminală de origine americană Hells Angels intenționază să își întindă tentaculele în Balcani.

Cu toate că, aparent, pe teritoriul țării noastre este vorba doar despre niște motocicliști teribiliști, românii care aderat la gruparea Hells Angels par să aibă aceleași apucături ca și idolii lor americani. Potrivit unor surse din Poliția Capitalei, aceștia au fost deja implicați într-un conflict violent produs de curând în Centrul Vechi al Capitalei, unde mai mulți motocicliști Hells Angels înarmați cu toporiști i-au atacat pe bodyguarzii angajați să mențină ordinea în zonă și numai intervenția rapidă a autorităților a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o baie de sânge. În același timp, polițiștii au indicii și vizavi de faptul că liderii Hells Angels încasează taxe de protecție de la alte cluburi moto din România, ai căror patroni se tem să depună plângere. Membrii bandei în variantă românească sunt, spun polițiștii, persoane cu situație financiară bună, care au afaceri proprii legate de comercializarea pieselor pentru motociclete ori baruri destinate motocicliștilor.

Pe lângă infracțiunile cu violență, care includ și crime la comandă, aceștia sunt cunoscuți și ca traficanți de droguri. În acest moment, caracatița bandei de motocicliști originare din SUA, s-a extins, pe mângă țara mamă, în Canada, Brazilia Argentina, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Elveția, Liechtenstein, Austria, Anglia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Grecia, Rusia, Portugalia, Chile, Croația, Luxemburg, Irlanda, Ungaria, Republica Dominicană, Turcia, Polonia, Islanda, Irlanda, Malta, Thailanda, Letonia, Lituania,  Serbia, Slovacia, Estonia și din păcate România. Potrivit circularei Europol, Hells Angels și-a găsit loc în Turcia de unde organizează reţele de trafic de droguri către Europa Occidentală şi de Nord. Înfiinţat în primii ani de după al doilea război mondial în California, SUA, clubul Hells Angels s-a extins în Canada şi Australia, iar la sfârşitul anilor ’60 a reușit să se extindă în Europa.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. Nu sunt de acord cu acest comentariu! Hai sa aratam motociclistii cu degetul! Cum s-a ajuns la concluzia ca erau motociclisti? Aveau topor in stânga si in dreapta casca? Sau au venit calare pana in buza barului sa bata bodyguarzi? Cat despre domniile lor bodyguarzi care-si bat uneori si clientii , cred ca ar trebuii sa respecte clienti ! Parerea mea ar fi sa investigati domniile Dvs si aceste firme de paza , sa vedeti cu adevarat cine percepe sau nu taxa de protectie! Si sa nu mai faceti afirmatii nefondate! Investigati ambele pareri inainte sa facem articole care pot dezinforma !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.