-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Torționarul Alexandru Vișinescu a fost lucrător al Securității

- Advertisement -spot_img

Curtea de Apel București a decis, miercuri, că torționarul Alexandru Vișinescu a fost lucrător al Securității Comuniste. Judecătorii de la CAB au admis o cerere a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității privind constatarea calității de lucrător al fostei Securități. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 3 septembrie 2013, Alexandru Vișinescu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de genocid, pentru fapte comise între anii 1956 – 1963.

Alexandru Vișiniescu i-ar fi supus pe deținuții politici la bătăi și alte violențe, i-ar fi lipsit de hrană și medicamente.

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de VIŞINESCU ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de genocid, constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal (lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale refuzul de a acorda asistenţă adecvată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv deţinuţilor, condiţii de detenţie inumane, rele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi)”, potrivit reprezentanților Parchetului General.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.