25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.72°C
22 septembrie 2023

Umilit şi plimbat prin tribunale timp de 22 de ani

- Advertisement -spot_img

Primăria Iaşi vrea să-l ţepuiască pe cetăţeanul român Cristian Pavlovici de 2, 5 milioane de euro sumă ce reprezintă o diferenţă de valoare a unui teren care-i aparţine, prin fel de fel de tertipuri josnice şi scandaloase. Având de partea sa legea şi o moştenire cu adevărat fabuloasă de familie, şi anume un teren situat în zona „Taberei de pionieri” Bucium de 33ha, Pavlovici este dus cu vorba, batjocorit şi trimis la plimbare chiar de instituţia care ar trebui să-l despăgubească: Fondul Funciar Iaşi.

 

În 1991 românul Cristian Pavlovici a depus la Primăria Iaşi cerere de rertocedare de teren intravilan în suprafaţă de 33 de ha proprietate a bunicilor săi în coproprietate cu mama sa care, după apariţia legii 18/1991 şi iniţierea tuturor demersurilor pentru recuperarea proprietăţii, adecedat. De-a lungul vremii Legea 18 a fost modificată şi completată de foarte multe ori. În funcţie de acestea Cristian Pavlovici depunea de fiecare dată cereri de împrospătare a ei pentru a se alinia la noile cerinţe impuse de lege. După aproximativ doi ani de zile află cu stupoare că i s-a pierdut dosarul. Primăria Iaşi făcuse dispărut dosarul său de retrocedare! În dosar existau numai acte originale şi copii legalizate plus o copie de la Arhivele Statului român a terenului pe care urma să-l moştenească, cu vecinătăţi cu tot. Motiv pentru care a fost nevoit să reconstituie dosarul. Câţiva ani mai târziu, şeful biroului de retrocedări i-a promis lui Pavlovici că îşi va primi decizia în schimbul unor favoruri materiale. Interesant e că acesta fusese deja demis şi îşi pierduse calitatea oficială din cadrul Primăriei, dar el ascundea acest amănunt pentru a mai câştiga nişte foloase necuvenite. Moment în care, pe Pavlovici, au început să-l caute samsarii de terenuri pentru a le vinde lor drepturile litigioase asupra proprietăţii pe care o moştenise de la mama sa. Nu l-a interesat însă acest aspect. În mod vădit Primăria Iaşi tărăgăna procesul de punere în posesie în mod intenţionat. Fapt care l-a determinat pe cel care îşi revendică proprietatea să apeleze la un executor judecătoresc pentru a rezolva intrarea în posesie. Primăria Iaşi a jucat din nou ping pong cu actele de la dosar solicitându-i inclusiv copia asupra terenului de la achiziţie. Dosar care dispăruse fără urmă de la Arhivele Statului.

Nici experţii nu mai au valoare

Expertiza extrajudiciară de locaţie întocmită de expertul cadastrist Anton Ion a pus punctul pe i. Pavlovici era moştenitorul unei suprafeţe imense de teren intravilan chiar în zona Bucium din Iaşi, acolo unde întorc tramvaiele. O hotărâre definitivă a instanţei de acum doi ani de zile a dispus retorocedarea şi restituirea terenului fără a face, din păcate şi precizarea unde anume este locaţia terenului. Primăria Iaşi nu s-a lăsat şi a continuat cu şicanele la adresa lui Pavlovici. Ba chiar i s-a propus, de către un funcţionar de la primărie, să aleagă un alt teren înspre Vaslui pentru a încheia cât mai repede această poveste. Printr-o hotărâre a Prefecturii Iaşi din 30.09.2013 instituţia a validat suprafaţa de 33 ha de pământ, însă doar ca teren forestier reconstitut şi direct în amplasamentul Ocolului Silvic Ciurea, ceea ce iarăşi este în neregulă. Aşa încât, Ocolul Silvic l-a pus pe proprietar să aleagă un cu totul şi cu totul alt teren decât cel pe care  avea tot dreptul să-l primească. În cele din urmă a fost emis un ordin de retrocedare exact în locaţia dorită de Primărie, nicidecum cea conformă cu originalul. Motivul? „A fost dat la alţii!” spune proprietarul celor 33 de ha de pământ. Potrivit surselor noastre din cadrul Primăriei Iaşi, pe terenul care aparţine de drept lui Cristian Pavlovici „se află câteva vilişoare fiindcă s-au dat unele autorizaţii de construire, dar există şi nişte bălării pe el”. O evaluare făcută din aproape în aproape de mai mulţi agenţi imobiliari din Iaşi consultaţi de publicaţia noastră au confirmat faptul că terenul ar valora în jur de 3 milioane de euro, pe când cel propus de autorităţi în jur de 500.000 de euro. „Cred că vor să dispară toţi moştenitorii din moment ce alerg de 22 de ani după acest teren care-mi aparţine şi care valora în urmă cu câţiva ani cel puţin dublu, undeva la 6 mil de euro. Este o zonă construibilă, se poate face oricând un Mall acolo!” punctează Pavlovici.  Primăria şi Prefectura Iaşi, ambele implicare în acest dosar de retrocedare nu au răspuns solicitării noastre, iar ANCPI Iaşi l-a botezat pe păgubit Paşcovici fără a ne putea trimite clarificări în sensul dorit.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.