Polițiștii constănțeni au refuzat să facă publice date concrete în ceea ce privește numărul anual al infracțiunilor comise pe întreg teritoriul județului, în special al celor mai grave infracțiuni care au avut loc pe litoralul Mării Negre și s-au mulțumit să facă o medie a acestora sforțându-se să ne prezinte, în clar, o statistică adevărată după un lung șir de amânări și o lipsă totală de obiectivitate.
IPJ Constanța a cam dat-o-n bară. A uitat că omorul reprezintă una dintre cele mai grave infracțiuni dacă nu chiar cea mai gravă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, subcomisar Carmen Șerbănescu a ținut să precizeze, după ce s-a lăsat convinsă că omorul nu poate lipsi din tabloul general al infracțiunilor, următoarele: “Menţionăm faptul că în ultimi 10 ani în judeţul Constanța a fost înregistrată o medie de 8.449 furturi şi o medie de 14 fapte de omor. Menţionăm faptul că în ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului au avut o predominanţă cele din locuinţe, din societăţi şi din auto”. Cât despre recuperarea prejudiciului, oficialii constănțeni ne-au comunicat că acesta se ridică la aproximativ 62.000 euro fiind arestați sau reținuți pentru săvârșirea acestor infracțiuni un număr de 2900 de persoane, majoritatea recidiviști. Chestorul Vasile Viorel, adjunct al Inspectorului General al Poliției Române a declarat pentru AncheteSpeciale: “Nu este real așa ceva, nu are cum, trebuie să existe o statistică precisă. Cine v-a dat un asemenea răspuns? Iau eu acum legătura cu ei și vă vor suna pentru clarificări!”
Update! La mai bine de nouă ore după publicarea acestor informații, comisarul Gheorghe Lupșă, șeful serviciului de Investigații Criminale din IPJ Constanța ne-a trimis, pentru acuratețea datelor, o statistica precisă, dezaprobând întru totul atitudinea colegei sale. Astfel, în ultimii 10 ani, în județul Constanța, polițiștii criminaliști au avut de instrumentat un număr de o sută șaizeci și unu de crime, cel mai mare număr al lor fiind trecute în dreptul anului 2004, în anul următor fiind înregistrate cele mai puține crime din acești ultimi zece ani, douăzeci respectiv unsprezece .
Multe haimanale prin Politia asta numita Romana. Bine le mai ziceti si bine le mai faceti. Scoateti tot raul afara din ei, sa vada lumea ce respect au pentru opinia publica