-2.5 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.62°C
05 februarie 2023

USL ”a divorțat”. PNL iese de la guvernare

- Advertisement -spot_img

usl-ruptConducerea Partidului Național Liberal a decis, marți seara, ruperea Uniunii Social Liberale, după trei ani de existență. Miniștrii și secretarii de stat liberali vor demisiona, miercuri, din Guvern.

”Este o decizie care nu s-a luat uşor. Este o decizie pe care nu mi-am dorit-o, este o decizie pe care am încercat să o evităm. (…)  În chip practic, prin încălcare repetată şi flagrantă ajunsă la un prag inacceptabil a unor elemente ale înţelegerii politice la alcătuirea Guvernului de către primul-ministru Victor Ponta, Partidul Naţional Liberal a decis să pună capăt unei crize prelungite artificial de către primul-ministru, domnul Victor Ponta, vreme de două săptămâni, să nu accepte o prelungire păguboasă de încă 45 de zile”, a declarat Crin Antonescu.

Adoptarea rezoluției care prevede atât ruperea USL, cât și ieșirea de la guvernare a fost luată cu 187 de voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă” și două abțineri.

”Miniştrii noştri şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii liberali, adică demnitarii partidului, vor demisiona, practic, până miercuri la 12.00, când îşi vor depune demisiile scrise la secretariatul Guvernului”, a mai adăugat liderul PNL.

Printre liberalii care au votat împotriva ruperii USL se numără Călin Popescu Tăriceanu și Radu Stroe.

Fostul președinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a votat împotriva ruperii USL, precizând că este o ”decizie pripită”.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.