16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.37°C
21 martie 2023

Mitomania a împuțit Patriarhia. Trăiască România!

- Advertisement -spot_img

În luna februarie a acestui an, pleacă către Cancelaria Bisericii Române Ortodoxe și biroul lor de presă un email în care le solicităm acreditarea unui reprezentant al publicației noastre la instituția care reprezintă poporul creștin ortodox, care îl are de niște ani buni purtător de cuvânt pe Vasile Bănescu, pe care nu l-am cunoscut niciodată în carne și oase.

Pe omul ăsta nu l-am asaltat aproape deloc cu solicitări de-a lungul vremii pentru a obține informații de interes public, cu o singură excepție.

În vara anului 2015 am vrut să aflăm direct de la domnia sa care este poziția B.O.R legată de un caz suspect petrecut într-o parohie din sectorul 5 al capitalei. Ne-am lăsat în cele din urmă păgubași.

Am revenit la început de an 2022 către biroul pe care-l conduce Vasile Bănescu și nu numai, pentru acreditare. Atunci când le-am solicitat-o, am făcut-o motivat și extrem de elegant: ”Dorim pe această cale să obținem de la instituția dumneavoastră toate informările directe pe care Biserica Română Ortodoxă o face prin intermediul mass media din România nu doar prin cea proprie prin trustul Trinitas, dar și la toate invitațiile oficiale pe care aceasta le lansează cu diverse ocazii creștine și nu numai, contribuind astfel la un climat de lucru transparent și vital pentru democrația acestei țări”

Vorba aceea, B.O.R este o instituție dedicată poporului și nu doar poporului român, nu mai vorbim că primește bani de la statul român, deci bani publici. Se știe, înalții ei prelați se roagă pentru noi toți, fie că ne aflăm în preajma unor mari sărbători creștine, fie că vorbim doar de Dumnezeu.

Sfinte Dumnezeule, sfinte Mare, ce credeți că primim de la B.O.R, după ce i-am chemat la Tribunalul București ca să dea socoteală despre nesupunere la legea informațiilor de interes public?

Ei, bine, domnul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al instituției care reprezintă fiecare crediincios în parte, a trimis, prin a doua jumătate a lunii septembrie, o adresă oficială către ziarul Puterea, adicătălea o altă publicație, că am fost acreditați la B.O.R. Deci, Vasile Bănescu, care știe că legea prevede că jurnaliștii se acreditează în termen de 2 zile de le primirea solicitării, a trimis la peste 7 luni distanță un email către o altă redacție în care i se comunică că reprezentantul publicației noastre a fost acreditat. Iar asta a făcut-o doar după ce s-a trezit cu acțiunea în Tribunal. Și tot el spune: ”nu există așadar absolut niciun motiv care să justifice un ipotetic refuz al solicitării dvs”.

Pe bune, dle Bănescu, pe bune?

Pentru a demonstra însă că mitomania împute toată România, Biserica Ortodoxă Română, prin avocatul lor Dan Sișu, trimite Tribunalului București o adresă în care, la punctul III specifică următoarele: ”subscrisa nu este autoritate publică, ci persoană juridică de drept privat și considerăm că nu putem fi obligați la acreditarea ziariștilor, nefiindu-ne aplicabile prevederile art. 18 din Legea 554/2001, am dat curs solicitării reclamantului conform conform emailului atașat”.

Dle avocat Sișu, dacă ne permiteți, Legea este 544/2001 și trebuie să vă spunem că e musai să o citiți!

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.