22.9 C
București
vineri, mai 27 2022
București 23.60°C
27 mai 2022

Vezi pentru ce vom plăti mai mult de la 1 aprilie

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

19258_baniMajorarea accizei pentru carburanți cu 7 eurocenți pe litru care va intra în vigoare marți, 1 aprilie, va aduce o serie de scumpiri care se vor resimți în buzunarele românilor. Astfel, începând de marți, românii vor plăti mai mult cu 0,41 lei/litru de benzină, motorină sau kerosen, iar prețul gazelor naturale va fi mai mare cu 2% pentru consumatorii casnici.

Surpriza pregătită de Guvernul Ponta este destinată transportatorilor corecți cărora le va fi restituită trimestrial acciza de 7 eurocenți pe baza facturii de achiziționare a carburantului. Actul normativ care va reglementa acest sistem va fi aprobat miercuri în ședința de Guvern.

Pe de altă parte, tot marți se vor scumpi și gazele naturale cu 2% pentru consumatorii casnici. Vestea bună este că autorităţile nu au în vedere o creştere a preţului la energie electrică. Executivul a adoptat miercuri ordonanţa care menţine preţul de referinţă la gaze pentru consumatorii industriali la nivelul din ianuarie şi hotărârea care stabileşte volumul de energie regenerabilă subvenţionată.

Tot de marți, fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un pachet de țigări care se va scumpi cu 30-50 de bani/pachet.

Tot de la 1 aprilie operatorii telecom vor practica tarife de interconectare mult reduse, de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut în cazul telefoniei mobile şi de la 0,67 la 0,14 eurocenţi/minut pentru telefonia fixă.

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor în altă reţea, sunt plătite între operatori pentru convorbirile clienţilor în afara reţelei la care sunt abonaţi sau au cartelă prepaid. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput clientului care iniţiază apelul.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toţi furnizorii de reţele din România identificaţi cu putere semnificativă pe pieţele de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile: 46 de furnizori de reţele fixe şi 6 furnizori de reţele mobile.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.