-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.94°C
06 februarie 2023

Victor Babiuc va fi eliberat din închisoare

- Advertisement -spot_img

babioucFostul ministru al Apărării Victor Babiuc va fi eliberat condiționat din Penitenciarul Găești. Victor Babiuc este condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Gigi Becali – MapN.

Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, recursul procurorilor DNA în cazul fostului ministru al Apărării Victor Babiuc, astfel că acesta urmează să fie eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă. Decizia este definitivă.

Solicitarea de eliberare condiţionată formulată de Victor Babiuc a fost înaintată instanţei în condiţiile în care Babiuc are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult zece ani.

Victor Babiuc, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali – MApN, a fost încarcerat în 21 mai 2013, el fiind închis mai întâi la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava şi, ulterior, la Penitenciarul Găeşti.

În iulie 2013, instanţa a decis că fostul ministru al Apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de instanţa supremă, în 20 mai 2013, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.