-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.75°C
05 februarie 2023

Viktor Ianukovici este de negăsit

- Advertisement -spot_img

ianukoviciFostul președinte ucrainean,Viktor Ianukovici, este de negăsit de câteva zile, de când a părăsit Capitala Ucrainei. El ar fi încercat să fugă cu un avion din Donețk în Rusia, dar a fost prins de grăniceri, după ce a încercat să mituiască Poliția de Frontieră.

Unii spun că fostul președinte se ascunde în regiunea rusofonă din estul țării.

„Sunt sigur că nu îl vom găsi. Atâţia oameni îl caută de atâtea zile”, a explicat Vitali, pompier în Ministerul Situaţiilor de Urgenţă, potrivit AFP.

El a însoţit echipa AFP până la acest ansamblu de vile cochete, unde străzile înguste sunt complet goale, la circa zece kilometri de centrul oraşului.

„Dacă aş şti ceva, aş spune şi aş primi o recompensă substanţială”, a spus un bărbat care locuieşte la periferia oraşului Doneţk.

Acest oraş industrial se află în centrul regiunii miniere Donbas, unde Viktor Ianukovici s-a născut în 1950.

Viktor Ianukovici este anchetat pentru omor în masă, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, potrivit ministrului interimar de Interne din Ucraina, Arsen Avakov.

”O anchetă penală a fost deschisă, pentru uciderea în masă a civililor, împotriva lui Ianukovici şi mai multor funcţionari. Un mandat de arestare a fost emis pe numele lor”, a anunțat pe un site de socializare Arsen Avakov.

După trei luni de proteste, peste 100 de morți și sute de persoane rănite Viktor Ianukovici, a fost demis, sâmbătă, de parlament.  Deși Victor Iankuovici a declarat sâmbătă că nu își va da demisia, parlamentul a hotărât să îl demită pentru că nu mai era apt, din punct de vedere constitutional, să ocupe funcția de președinte al țării. De asemenea, parlamentul a hotărât ca alegerile anticipate să aibă loc pe 25 mai. După ce a fost destituit, Ianukovici nu a mai dat vreun semn de viață. El s-ar putea ascunde în estul Ucrainei.

Președintele Parlamentului, Oleksandr Turcinov, va fi președinte interimar al Ucrainei.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.