-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -1.32°C
08 februarie 2023

Deputatul Vlad Cosma rămâne cu o parte din salariu

- Advertisement -spot_img

vlad-cosmaDeputatul PSD Vlad Cosma va beneficia doar de 2/3 din indemnizația lunară de parlamentar, după ce DNA a pus sechestrul pe bunurile acestuia. Deputatul PSD a contestat măsura procurorilor anticorpuție, iar instanța supremă a admis în parte acțiunea prin care Cosma contesta sechestrul.

Potrivti ICCJ, decizia a fost luată deoarece este dreptul fiecăruia de a-și asigura o sursă de venit, iar sechestrul nu poate fi pus pe întreaga sumă care reprezintă salariul unei persoane. De asemenea, magistrații care au judecat contestația deputatului PSD au dispus menținerea celorlalte dispoziții ale Direcției Naționale Anticorupție privind sechestrul asigurator instituit pe bunurile parlamentarului.

Procurorii anticorupție au pus sechestrul pe bunurile imobile și pe conturilor tuturor inculpaților din dosarul de corupție în care sunt urmăriți penal și președintele Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Deputatul a contestat decizia.

Măsura a fost insitituită asupra unor imobile și a unor conturi bancare care aparțin tuturor celor patru inculpați – Mircea Cosma, Vlad Cosma, Razvan Alexe si Daniel Alixandrescu.

Răzvan Alexe și Daniel Alixandrescu se află în arest la domiciliu, în timp ce președintele CJ Prahova este cercetat în libertate, sub control judiciar.

Procurorii DNA susţin că Mircea Cosma şi Alixandrescu au primit peste un milion de euro mită de la trei oameni de afaceri, denunţători în cauză, în schimbul banilor firmele celor trei câştigând licitaţii trucate şi supraevaluate pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Vlad Cosma este acuzat că a fost intermediarul între tatăl său şi cei trei oameni de afaceri denunţători, el fiind cel care ar fi cerut banii.

Firmele controlate de toţi cei trei denunţători, care au avut şi în sezonul trecut şi au şi în această iarnă contracte cu CJ Prahova pentru deszăpezirea drumurilor judeţene sunt urmărite penal în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, iar Răzvan Alexe este inculpat, în acel dosar magistraţii respingând propunerea procurorilor de la Curtea de Apel Ploieşti de arestare a lui Alexe pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.