Vlad Cosma, salvat de la arestarea preventivă de Comisia juridică

0
583

vlad-cosmaDeputatul PSD Vlad Cosma nu poate fi arestat, după ce Comisia juridică a respins, luni, cererea de arestare preventive a deputatului PSD. Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi ”pentru”, 13 ”împotrivă” și trei abțineri. Votul a fost dat după audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă. Raportul Comisiei juridice va fi transmis plenului Camerei Deputaţilor.

Vlad Cosma este cercetat penal de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce, potrivit procurorilor, ar fi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanții unor firme  cărora le erau supraevaluate contractele cu Consiliul Județean.

În același dosar este urmărit penal și tatăl deputatului PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care este cercetat în libertate, sub control judiciar. În perioada în care se va afla sub control judiciar, președintele CJ Prahova trebuie să se prezinte la sediul DNA sau la organul desemnat cu supravegherea sa ori de câte ori este chemat. De asemenea, trebuie să informeze dacă își schimbă locuința, nu are voie să părăsească țara și are interdicție de a deține sau folosi arme.

De asemenea, directorul executiv al Direcției Patrimoniului din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice este urmărit penal în același dosar. În cazul lui judecătorii ICCJ au stabilit ca măsură preventive arestul la domiciliu, până pe 13 martie.

Potrivit noului Cod de procedură penală, măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. El nu are voie să comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii ori experţii, precum şi cu orice alte persoane care nu locuiesc în mod obişnuit împreună cu el sau care nu se află în îngrijirea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.